Αρχίζει σήμερα η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη- Στο σκαμνί οι Κρητικοί

Αρχίζει σήμερα η δίκη για την υπόθεση του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, η υπόθεση του οποίου είχε σοκάρει το πανελλήνιο.

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει τον περασμένο Φεβρουαρίου, αλλά αναβλήθηκε για σήμερα, καθώς απουσίαζαν πολλοί μάρτυρες - κλειδιά.

Σύμφωνα με το neakriti.gr τέσσερις από τους μάρτυρες οι οποίοι δεν προσήλθαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, θεωρούνταν ουσιώδεις, γεγονός που έπαιξε τότε σημαίνοντα ρόλο.

Στο σκαμνί θα κάτσουν 9 νεαροί Κρητικοί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην επίμαχη υπόθεση. Όλοι τους βαρύνονται με την κατηγορία

της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα.

Επίσης κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και η υπεύθυνη της Εστίας, προκειμένου να λογοδοτήσουν για το γεγονός ότι δεν προστάτεψαν τον φοιτητή που δεχόταν επιθέσεις. Οι δυό τους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Η ιστορία

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης απασχόλησε την κοινή γνώμη στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 όταν είχε χαθεί μυστηριωδώς απο την σχολή του στα Ιωάννινα. Άμεσα πολίτες και συμφοιτητές του κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό του.

Μετά απο 40 ημέρες ερευνών, ο ατυχος νεαρός εντοπίστηκε νεκρός σε κατάσταση προχωρημένης σήψης σε βαλτώδη περιοχή 800 μόλις μέτρα μακριά απο την γαλακτοκομική σχολή. Το πόρισμα της νεκροψίας ήταν ξεκάθαρο, αυτοκτονία. Τι ώθησε τον νεαρό στο απονενοημένο διάβημα; Τι βίωνε μέσα στη σχολή; Ποιος ο ρόλος των «λεβεντόπαιδων» απο την Κρήτη στην απόφασή του;

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα καλείται να δώσει η έδρα στη δίκη που ξεκινά σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα