Αρ. Φωκάς: Οι εμπρηστικές δηλώσεις Σπίρτζη διέλυσαν κάθε ελπίδα συναινετικής λύσης

Την ανάγκη να αποκτήσει άμεσα η Θεσσαλονίκη σύγχρονες, αξιόπιστες αστικές συγκοινωνίες επισήμανε ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Άρης Φωκάς κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του Νομοσχεδίου για την κατάργηση του ΟΑΣΘ.

Ο

κ. Φωκάς, αφού στηλίτευσε το γεγονός πως η Θεσσαλονίκη έμεινε εν έτει 2017 με ένα μόνο δημόσιο μέσο μεταφοράς και αυτό απαξιωμένο, στράφηκε κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, «για τον βαθιά συγκρουσιακό λόγο του, τις εμπρηστικές του δηλώσεις κατά του ΟΑΣΘ» που διέλυσαν, όπως σημείωσε, «κάθε προσπάθεια ευρέσεως μιας συναινετικής λύσης, μιας φόρμουλας που θα εξασφάλιζε, ενδεχομένως, μια ομαλή μετάβαση σε ένα νέο, λειτουργικό μοντέλο». «Θλιβερό αποτέλεσμα αυτής της ρητορικής: Το επιβατικό κοινό να υφίσταται για δύο εβδομάδες το Σεπτέμβριο του 2016 και άλλες οχτώ ημέρες το Μάιο φέτος μια άνευ προηγούμενου ταλαιπωρία, μια οικονομική αφαίμαξη την ώρα που η αγορά βούλιαζε εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας των υπαλλήλων του ΟΑΣΘ», είπε.

Στη συνέχεια ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων έθεσε μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με τις διαδικασίες εξαγοράς του ΟΑΣΘ, το μέλλον των εργαζομένων του Οργανισμού, την τιμή του νέου εισιτηρίου, το κόστος του νέου κρατικού ΟΑΣΘ, αλλά και το ενδεχόμενο της εκ νέου ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, μόλις αυτός γίνει δημόσιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα