Άρ. Φωκάς: "Aυταπάτες" και στον τουρισμό κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη

Στην ερώτηση που κατέθεσε προ ημερών ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Άρης Φωκάς για την καθίζηση του τουρισμού κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη απάντησε η αρμόδια υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά.

Ο κ. Φωκάς στην ερώτηση του ζητούσε να μάθει πως εξηγείται

η «εξαφάνιση» των κρουαζιερόπλοιων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με δεδομένο πως από τα 34 πλοία που είχαν «δέσει» το 2015, για όλο το 2017 αναμένονται μόλις 5. Στην απάντηση της η κυρία Υπουργός αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη το 2017 «τα μηνύματα που έχουμε από τους φορείς είναι θετικά» και πως «ο απολογισμός της προσπάθειας για την ενίσχυση της κρουαζιέρας θα γίνει στο τέλος της χρονιάς».

Σε σχετική δήλωση του ο κ. Φωκάς σημειώνει τα εξής: «Αφήνω στην άκρη το γεγονός πως στην τρισέλιδη απάντηση του Υπουργείου αναφορά στο θέμα της ερώτησης μου, στα κρουαζιερόπλοια που δεν δένουν στη Θεσσαλονίκη, γίνεται μόνο στην τελευταία παράγραφο, ενώ αντίθετα ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην αύξηση αεροπορικών αφίξεων επιβατών στην Αθήνα και στην ενίσχυση του λιμανιού του Πειραιά. Αντιλαμβάνομαι ως απόλυτη κοροϊδία απέναντι στους Θεσσαλονικείς να κάνει λόγο η κυρία Υπουργός για ¨θετικά μηνύματα¨ ενώ στο λιμάνι μας θα φτάσουν πλοία μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού… Εκτός αν οι ιδιαίτερες πολιτικές συνθήκες στην ανατολική Μεσόγειο επηρεάζουν τελικά μόνο τη Θεσσαλονίκη! Το κείμενο της απάντησης αυτής είναι μνημείο αναξιοπρέπειας. Ας το διαβάσουν οι Θεσσαλονικείς, για να καταλάβουν ποιοι είναι αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες του τουρισμού και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας…»

Keywords
Τυχαία Θέματα