Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο Γερμανός υπ. Αγροτικής Οικονομίας

O υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Κρίστιαν Σμιτ, δέχεται απειλές κατά της ζωής του ιδίου και των συνεργατών, ενώ η υπόθεση του ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη εξακολουθεί να προκαλεί σοβαρούς τριγμούς τόσο στην γερμανική υπηρεσιακή κυβέρνηση όσο και στην επικείμενη συνάντηση, σήμερα, των αρχηγών της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) υπό τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική

έκδοση της εφημερίδας «Bild», ο κ. Σμιτ και οι συνεργάτες του στην εκλογική του περιφέρεια στην Βαυαρία, δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα και σχόλια στο Facebook από πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για την συγκατάθεση που έδωσε – παρά την αντίθετη γνώμη του κυβερνητικού εταίρου SPD αλλά και της Καγκελαρίας – προκειμένου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρατείνει την χρήση της γλυφοσάτης για ακόμη πέντε χρόνια.

Παρά την παρέμβαση, χθες, της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία με ασυνήθιστη δριμύτητα καταδίκασε την ενέργεια του κ. Σμιτ και ζήτησε να μην επαναληφθεί ο,τιδήποτε παρόμοιο, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε καθώς έγινε γνωστό ότι ο Επιτελάρχης της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ είχε επικοινωνήσει ήδη την Δευτέρα με τον κ. Σμιτ και του είχε επισημάνει ότι ο κανόνας λειτουργίας της κυβέρνησης συνεργασίας είναι ότι όταν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, στα κοινοτικά όργανα επιλέγεται η αποχή.

Νωρίτερα, ο Αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στο Συνέδριο των Γερμανών Εργοδοτών, έκανε λόγο για «τεράστια απώλεια εμπιστοσύνης» και ζήτησε η νέα κυβέρνηση να περιορίσει, ακόμη και να απαγορεύσει αν είναι δυνατόν, τη χρήση του συγκεκριμένου ζιζανιοκτόνου.

Ο ίδιος ο κ. Σμιτ πάντως, σε σημερινή συνέντευξή του στην «Bild», υπερασπίστηκε την απόφασή του, υποστηρίζοντας ότι «με την ενδεχομένως μη-δημοφιλή απόφασή μου πέτυχα πολλά για το περιβάλλον. Χάρη στην θετική μας ψήφο κατέστη δυνατό να εγκριθούν οι περιορισμοί στην χρήση του εν λόγω ζιζανιοκτόνου».

Keywords
Τυχαία Θέματα