Αλεξάνδρα Κακάλη: Η συγκρότηση και η μεθοδικότητα θέτει τις βάσεις για μια αποτελεσματική διοίκηση

Μια από τις υποψηφιότητες του ψηφοδελτίου του Νίκου Ταχιάου που προκαλούν αίσθηση είναι αυτή της Αλεξάνδρας Κακάλη. Η Αλεξάνδρα έχει σπουδαίο βιογραφικό και είναι σίγουρα από εκείνα τα πρόσωπα που κάθε τεχνοκράτης δήμαρχος θα ήθελε να έχει στην ομάδα του. Η Αλεξάνδρα μίλησε στο thestival.gr για την υποψηφιότητά της και για τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να συνταχθεί με τον Νίκο Ταχιάο.

Ποια είναι η σπίθα που προκάλεσε την υποψηφιότητα σας, για πρώτη φορά, στα κοινά;

Σε μια ελληνική πραγματικότητα στην

οποία βιώνουμε την τεράστια ανατροπή των δεδομένων, που η οικονομική δυσχέρεια δημιουργεί τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα κι αυτό τη μελλοντική εξέλιξη ολόκληρης της κοινωνίας, πρέπει να ωριμάσουμε και να αναπτύξουμε ψυχική ανθεκτικότητα ξέροντας το "γιατί" , το "πως" & το "πότε".

Κάποια στιγμή στη ζωή μου παρότι ένιωθα πλήρης επαγγελματικά, κοινωνικά και συναισθηματικά με τον άνθρωπο της ζωής μου αισθάνθηκα ότι κάτι μου έλειπε. Πάντα ήξερα τα θέλω μου. Και ήξερα πως ήθελα να δημιουργήσω πλέον οικογένεια.

Σήμερα, ξέρω ότι αυτή η οικογένεια δεν έχει σταματήσει να μου χαρίζει στιγμές, χαρές, λύπες και όνειρα. Σήμερα όμως αντιλαμβάνομαι αυτό που κάποια στιγμή έτυχε να διαβάσω: Να είσαι γονιός σημαίνει να μαθαίνεις τις δυνάμεις που δεν ήξερες ότι έχεις και να αντιμετωπίζεις τους φόβο. Μετά από όλα αυτά, νιώθω έτοιμη όλες τις εμπειρίες μου να τις προσφέρω στους συνδημότες, της πόλης που τόσο πολύ αγαπώ. Η συγκρότηση και η μεθοδικότητα θέτει τις βάσεις για μια αποτελεσματική διοίκηση.

Για ποιο λόγο συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Ταχιάου;

Είναι διαχρονική η πεποίθησή μου ότι οι θεσμοί Αυτοδιοίκησης έχουν καθήκον να τίθενται στην υπηρεσία του συνόλου της τοπικής κοινωνίας και όχι του κεντρικού κράτους, να λειτουργούν ως ασπίδα των τοπικών συμφερόντων και όχι των εκάστοτε κυβερνητικών επιταγών. Για τους λόγους αυτούς αποφάσισα να κατέλθω ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη - Υπεύθυνα» του Νίκου Ταχιάου ο οποίος έχει δώσει διαπιστευτήρια για το έργο και την ανιδιοτελή προσφορά του στην κοινωνία".

Αν εκλεγείτε, ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο τομέας που θα σας εκφράσει καλύτερα;

Συμμετέχω για πρώτη φορά σε εκλογές. Η αρχή μου είναι να ακούω, να ενημερώνομαι από εκπροσώπους φορέων και δημότες, προσαρμόζοντας τις θέσεις μου με ρεαλισμό, εξυπηρετώντας τις πραγματικές ανάγκες της Θεσσαλονίκης. Είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Α.Π.Θ. με πολυετή εργασία σε φορείς εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Υπήρξα στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς για 21 χρόνια. Είμαι διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Συντονίστρια στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών του Υπουργείου Οικονομικών. Ο τομέας της παιδείας και της κοινωνικής προσφοράς είναι κρίσιμοι τομείς και θα ήθελα να προσφέρω με όλες τις δυνάμεις μου. Η αρχή μου είναι, πρώτα η ομάδα να πάει καλά, να λάβει ισχυρή εντολή και ως επόμενος δήμαρχος, ο Νίκος Ταχιάος θα λάβει τις αποφάσεις του.

Βιογραφικό Αλεξάνδρας Κακάλη

Η Αλεξάνδρα Κακάλη γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, μεγάλωσε στη Σιάτιστα και από το 1986 είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Α.Π.Θ. με πολυετή εργασία σε φορείς εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Υπήρξε στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς για 21 χρόνια. Είναι διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Συντονίστρια στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Φατεσίδη και μητέρα δύο παιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα