Αλ. Τσίπρας: Απορρύπανση όχι μόνο στις ακτές αλλά και στο σύστημα διακίνησης υγρών καυσίμων στη θάλασσα

Με το θέμα της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό στο επίκεντρο συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ξεκινώντας την εισήγησή του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα τονίζοντας πως: «Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό δημιούργησε μια μεγάλη εστία ρύπανσης».

Μάλιστα κάλεσε τους υπουργούς να μην παρασύρονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι

η επικοινωνία, να μην παρασυρόμαστε. Να μιλάμε για την ουσία του προβλήματος και να πάρουμε μέτρα. Το θέμα δεν εξαντλείται ότι θα φύγουν οι κάμερες από τις ακτές», είπε ο πρωθυπουργός.

««Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό, που ναυάγησε κάτω από συνθήκες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, δημιούργησε μια μεγάλη εστία ρύπανσης και ένα εύλογο αίσθημα ανησυχίας στους πολίτες της αττικής και όχι μόνο»», ανέφερε.

«Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ρύπανσης είναι μια δύσκολη υπόθεση που απαιτεί την άμεση κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων φορέων» επισήμανε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι ήδη έχουν κινητοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα απορρυπαντικά μέσα και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες.
Σημείωσε ακόμη ότι: «Η ουσία με την οποία πρέπει να ασχοληθούμε είναι οι τομές στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης, ελέγχου και αυστηρής τήρησης των κανόνων αξιοπλοΐας.

Η απορρύπανση δεν είναι κάτι που πρέπει να το εξαντλήσουμε στις προσπάθειες που γίνονται αυτή την ώρα. Απορρύπανση χρειάζεται το σύστημα ελέγχου της μεταφοράς καυσίμων στη θάλασσα».

Σημείωσε ότι η έξοδος από τα μνημόνια, δεν είναι απλά ένα ημερολογιακό ορόσημο, αλλά μια διαδικασία περάσματος από την οικονομική καχεξία στη δυναμική ανάπτυξη, την ανασυγκρότηση της παραγωγής, την ανάκτηση της εργασίας και τη θεμελίωση ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους. Υπογράμμισε ότι τα βήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντικά και πως η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Περιγράφοντας την εικόνα της οικονομίας και των επενδύσεων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «εργαζόμαστε ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτό το θετικό momentum που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία».

Τέλος, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Μητσοτάκη, σημείωσε: «Δεν δεσμευτήκαμε σε θηριώδη και ανέφικτα πρωτογενή πλεονάσματα, όπως έκαναν οι άλλοι που τώρα έχουν και το θράσος να πουλάνε στο λαό υποσχέσεις για μείωσή τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα