Ακινητοποιημένο στα ανοιχτά της Τυνησίας το πλοίο C-Star το οποίο έχουν ναυλώσει Ευρωπαίοι ακροδεξιοί

Το πλοίο C-Star, το οποίο έχουν ναυλώσει ευρωπαίοι ακροδεξιοί οι οποίοι θέλουν να εμποδίσουν τη διακίνηση μεταναστών ανοικτά της Λιβύης, ακινητοποιήθηκε σήμερα στα χωρικά ύδατα της Τυνησίας, ενώ ένα ισχυρό τυνησιακό συνδικάτο απηύθυνε έκκληση να εμποδιστεί ο ανεφοδιασμός του.

«Προς όλους (...) τους τυνήσιους λιμενεργάτες: μην αφήσετε το πλοίο του ρατσισμού C-Star να λερώσει τα λιμάνια

της Τυνησίας. Διώξτε το, όπως έκαναν τα αδέλφια μας στη Ζαρζίς και στη Σφαξ», τόνισε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook το συνδικάτο UGTT, το οποίο είχε λάβει βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2015 μαζί με άλλες τρεις οργανώσεις.

Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τους γερμανούς, γάλλους και ιταλούς ακροδεξιούς που επιβαίνουν στο C-Star και ουδεμία ενημέρωση για την κατάστασή τους αναρτήθηκε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με ιστότοπους παρακολούθησης της κίνησης των πλοίων, το πλοίο βρισκόταν νωρίτερα σήμερα σταματημένο στα όρια των χωρικών υδάτων της Τυνησίας, νοτιοανατολικά της Σφαξ.

Ήδη όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, χθες Κυριακή, τυνήσιοι ψαράδες κινητοποιήθηκαν στο λιμάνι της Ζαρζίς, νοτιότερα, για να εμποδίσουν κάθε ενδεχόμενο ελλιμενισμό του C-Star.

Το σκάφος ναύλωσε στο Τζιμπουτί η ακροδεξιά οργάνωση «G?n?ration identitaire» χάρη σε μια συγκέντρωση κεφαλαίων μέσω Διαδικτύου, με την οποία εξασφάλισε 170.000 ευρώ από τα μέσα του Μαΐου. Το πλοίο αυτό των 40 μέτρων ήδη αντιμετώπισε δυσκολίες από τις αρχές της Διώρυγας του Σουέζ στην Αίγυπτο και κατά την πρώτη του προσπάθεια να ανεφοδιαστεί στην Κύπρο.

Αφού εμποδίστηκε να ανεφοδιαστεί σε ένα ελληνικό λιμάνι, έπλευσε το Σάββατο από ανατολάς προς δυσμάς των λιβυκών ακτών, και ήλθε σε επαφή με τουλάχιστον δύο πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων σε αυτή τη θαλάσσια ζώνη, όπου πάνω από 14.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται από το 2014.

Στα τοιχώματα του κύτους του, το πλοίο φέρει δυο τεράστια πανό που γράφουν στα αγγλικά «σταματήστε τη διακίνηση ανθρώπων» και «δεν θα κάνετε την Ευρώπη δική σας, επ' ουδενί».Όμως σύμφωνα με το λιμενικό σώμα της Ιταλίας, η Λιβύη δεν προσφέρει «ασφαλή λιμάνια» όπως απαιτείται από το ναυτικό δίκαιο, κι έτσι οι μετανάστες οδηγούνται στην Ιταλία, όπου οι αρχές έχουν ήδη καταγράψει πάνω από 96.000 αφίξεις φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα