Αύξηση των θέσεων για μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα ζητούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης

Την αύξηση θέσεων της προκήρυξης μόνιμου προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας ζήτησαν με παρέμβαση τους στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εργαζόμενοι στους ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση το Σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία την πρόσληψη 535 μόνιμων εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας.

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου η αντιπρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένου στους

ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδακτύλου τόνισε ότι «είμαστε 777 που ήδη εργαζόμαστε. Θεωρούμε ότι τα ανταποδοτικά τέλη φτάνουν και περισσεύουν ως προς τις πληρωμές μας. Η δουλειά θα γίνεται με 200 μείον συναδέλφους και θα είναι ελλιπής η καθαριότητα στην πόλη μας. Χάνουμε την χρυσή ευκαιρία που μετά από 17 χρόνια γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Η αφετηρία μας είναι το 777. Ο τρόπος υπολογισμού του μισθού μας είναι πλασματικός. Εμείς οι 200 δεν είμαστε νούμερα, είμαστε οικογένειες και έχουμε πίσω μας παιδιά. Μιλάμε για 200 οικογένειες. Θεωρούμε ότι πρέπει να παρθεί απόφαση για αύξηση των θέσεων μόνιμου προσωπικού. Δεν πρέπει να μετατεθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς σημείωσε ότι «η απόφαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου απεστάλη στην αποκεντρωμένη διοίκηση. Μας γύρισε για αναπομπή της απόφασης στο οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο. Ελήφθη η απόφαση. Αύριο στέλνεται η απόφαση την αποκεντρωμένη για να την διαβιβάσει στο υπουργεία εσωτερικών. Η διαδικασία τελειώνει αύριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα