Αυξημένες κατά 10% οι τουριστικές αφίξεις φέτος στη Σκόπελο

Αύξηση των τουριστικών αφίξεων τουλάχιστον κατά 10%, σε σχέση με πέρσι, αναμένεται στη Σκόπελο το καλοκαίρι του 2017, με βάση τις μέχρι στιγμής κρατήσεις, ενώ αυξημένες αναμένονται και οι πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες, με επιμήκυνση και του χρόνου διαμονής.

Τα παραπάνω επισήμανε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ,

“Πρακτορείο 104,9 FM” και πρόσθεσε ότι στην αύξηση της τουριστικής κίνησης αναμένεται να συμβάλει σημαντικά η άμεση σύνδεση του νησιού με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βασιλούδης ανέφερε ότι “από την 1 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες. Οι Θεσσαλονικείς σε 3,5 ώρες θα μπορούν να βρίσκονται στην Σκόπελο. Κάθε μέρα θα υπάρχει ένα δρομολόγιο, που θα εξυπηρετεί τους Βορειοελλαδίτες και τους Βαλκάνιους”. Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά ότι “οι Θεσσαλονικείς θεωρούν τη Σκόπελο δικό τους νησί καθώς με το καταμαράν μπορούν άμεσα, χωρίς ταλαιπωρία να μεταβούν στο καταπράσινο νησί της Σκοπέλου”.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου αναφέρθηκε στην έλλειψη αεροπορικής σύνδεσης των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη και είπε “πως επηρεάζει αρνητικά την τουριστική κίνηση στη Σκόπελο αφού λείπει ένα μεταφορικό μέσο, που θα μπορούσε να διευκολύνει τους επισκέπτες”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα