Αχαιοί νοικιάζουν τις εξοχικές τους κατοικίες σε ξένους τουρίστες για την θερινή περίοδο

Ολοένα και περισσότεροι Αχαιοί που έχουν εξοχικές κατοικίες αποφασίζουν να προχωρήσουν στην ενοικίαση τους σε επισκέπτες – τουρίστες που έρχονται στην περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μπαίνοντας κανείς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Airbanb θα δει ότι περισσότερα από 300 ακίνητα είναι διαθέσιμα στην Αχαΐα από την Ακράτα έως και την Λακκόπετρα για αυτόν τον λόγο.

Είναι ένας τρόπος για αρκετούς να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους εξασφαλίζοντας ένα μηνιαίο σταθερό εισόδημα

για τους καλοκαιρινούς μήνες, παίρνοντας και αυτοί ένα μικρό κομμάτι από την τουριστική δυναμική που ειδικότερα φέτος είναι μεγάλη για την περιοχή.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο, άλλωστε, μπορούν να αντισταθμίσουν την ζημιά που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια από τους επιβαρυμένους πάγιους λογαριασμούς και την σκληρή φορολογία που έχει υποστεί η ακίνητη περιουσία και ειδικότερα η εξοχική κατοικία.

Το ενδιαφέρον, εξάλλου, από τους τουρίστες του εξωτερικού, αλλά και από τους Αθηναίους που έρχονται για λίγες μέρες στην κοντινή σε αυτούς Αχαΐα, είναι μεγάλο και οι τιμές αρκετά καλές, σε σύγκριση τουλάχιστον με άλλα μέρη.

Στα 70 δολάρια η μέση τιμή διανυκτέρευσης

Στον κατάλογο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Airbnb μπορεί να βρει κανείς ορισμένα αστικά, αλλά κυρίως εξοχικά ακίνητα, στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αχαΐας, όπως και σε ορεινούς τουριστικούς προορισμούς, στην Αιγιάλεια και στον Ερύμανθο.

Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στην Αχαΐα κυμαίνεται στα 70 δολάρια, ανάλογα πάντα με το είδος της κατοικίας, τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς του χώρους, αλλά και την περιοχή, κατά πόσο δηλαδή είναι κοντά στην θάλασσα και στο αστικό κέντρο της Πάτρας.

Το σημαντικό, λοιπόν, είναι για όσους έχουν μία εξοχική κατοικία ή ένα ακίνητο έξω από την Πάτρα, σε κάποιο παραθαλάσσιο ή ορεινό τουριστικό μέρος ότι μπορούν να αξιοποιήσουν πλέον την τουριστική δυναμική της περιοχής, αυξάνοντας το μειωμένο από την βαριά φορολογία εισόδημα τους.

πηγή: patrasevents.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα