Volkswagen: Έρχεται καινούργιο pick-up

Στις 6 Νοεμβρίου, η Volkswagen θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του São Paulo στη Βραζιλία ένα πρωτότυπο pick-up. Και οι Γερμανοί το δηλώνουν απερίφραστα: Θα ακολουθήσει η έκδοση παραγωγής που θα λανσαριστεί το 2020 στη βραζιλιάνικη αγορά.

Το Wolfsburg διευκρινίζει επίσης ότι το νέο pick-up θα έρθει να τοποθετηθεί στην γκάμα κάτω από το Amarok. Δηλαδή στη μέση της κατηγορίας των pick-up που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Λατινική

Αμερική με κύριους παίκτες τα Renault Duster Oroch και FIAT Toro.

Η Volkswagen, μην αποκρύπτοντας τίποτα, δεν δίστασε να αναφέρει στο δελτίο Τύπου που συνοδεύει την εικόνα-teaser ότι το νέο pick-up θα μπορούσε να εμφανιστεί και σε άλλες αγορές. Θα μπορούσαμε λοιπόν να το δούμε και στην Ελλάδα; Οι πιθανότητες φαίνονται μάλλον ισχνές, καθώς αυτή η υποκατηγορία δεν έχει μεγάλες εμπορικές δυνατότητες στην Ευρώπη. Ακόμη και η αγορά του ωφέλιμου φορτίου που πλησιάζει τον τόνο (VW Amarok, Nissan Navara, Ford Ranger, Isuzu D-Max, Toyota Hilux, Mitsubishi L200/FIAT Fullback...) αποτελεί ήδη μια περιθωριακή κατηγορία. Η πιθανότητα για την Ελλάδα ενισχύεται μόνο από τα χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας και τη δυνατότητα για ένα pick-up που εισέρχεται στον Πράσινο Δακτύλιο.

Η Volkswagen αναφέρει ακόμη ότι αυτό το νέο pick-up θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB. Συνεπώς, θα είναι τεχνολογικά σύγχρονο, απόδειξη ότι μπορεί το πεπρωμένο του μπορεί να βρίσκεται και εκτός των αναδυόμενων αγορών.

Πηγή: drive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα