VW Group και Hyundai συνεργάζονται με την Aurora

Το VW Group και η Hyundai ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την αμερικάνικη start-up εταιρεία Aurora, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού αυτόνομη τεχνολογία.

Η Aurora που ιδρύθηκε από πρώην μηχανικούς της Google,

της Tesla και της Uber, αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη και αυτόνομα συστήματα οδήγησης. Οι εταιρίες δηλώνουν πως η συνεργασία αυτή θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα, προκειμένου να αναπτυχθούν αυτόνομες τεχνολογίες που θα περάσουν στα μελλοντικά αυτοκίνητά τους.

Η VW και η Aurora δήλωσαν πως θα ενσωματώσουν το λογισμικό και τους αισθητήρες της Aurora στα ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen, προκειμένου αυτά να μπορούν να κινηθούν αυτόνομα εντός πόλεων. Σε μεταγενέστερο επίπεδο, η VW θα ενσωματώσει τη τεχνολογία αυτή και σε άλλα οχήματα του VW Group, όπως ΙΧ, φορτηγά και λεωφορεία.

Η Hyundai θα τοποθετήσει την τεχνολογία της Aurora σε μοντέλα της που θα δοκιμαστούν στην αγορά της Κίνας, όπου ανάμεσά τους θα βρίσκεται και το νέο αυτοκίνητο υδρογόνου που παρουσιάσει η κορεατική εταιρία την ερχόμενη εβδομάδα στην CES. Στόχος της Hyundai είναι έως το 2021 να προσφέρει στην αγορά αυτοκίνητα που θα εξοπλίζονται με αυτόνομη τεχνολογία Επιπέδου 4.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Hyundai Mobis θα παρουσιάσει στην CES την τεχνολογία DDREM (Departed Driver Rescue & Exit Maneuver), η οποία μέσω μιας κάμερας υπέρυθρων θα παρακολουθεί το πρόσωπο και τα μάτια του οδηγού και θα ελέγχει συνεχώς αν αυτός έχει σημάδια υπνηλίας. Σε περίπτωση μάλιστα που ο οδηγός αποκοιμηθεί, τότε το αυτοκίνητο θα μπαίνει σε αυτόνομη λειτουργία επιπέδου 4 και θα σταματά με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου. Η εταιρία θεωρεί πως η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να περάσει στη παραγωγή το 2022.

Πηγή: autoblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα