Politico: Η Ελλάδα είναι μια de facto αποικία χρέους

Με τη φράση «Καημένε Αλέξη Τσίπρα» ξεκινά το άρθρο του Politico στο οποίο γίνεται μια ανάλυση του γιατί η Ελλάδα δεν θα πάρει την ελάφρυνση χρέους που ζητά η κυβέρνηση.

«Μέχρι στιγμής οι προσπάθειές αυτές (σ.σ. τα τηλεφωνήματα σε Μέρκελ, κλπ) του έχουν εξασφαλίσει περισσότερο χλεύη αντί για σεβασμό ειδικά στη Γερμανία» παρατηρεί το περιοδικό σε άρθρο του με τίτλο «Γιατί η Ελλάδα

είναι μια ντε φάκτο αποικία χρέους».

«Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα αποφασίσουν στη συνάντηση του Λουξεμβούργου την Τρίτη για το αν θα δώσουν μια δόση μεγαλύτερη των 7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η Αθήνα θα πάρει τα χρήματα. Ο Σόιμπλε ο ίδιος δεσμεύθηκε γι' αυτό την Τρίτη. Αλλά ο Τσίπρας θέλει κάτι πιο πολύτιμο: Ελάφρυνση χρέους» αναφέρεται στο άρθρο.

Η Ελλάδα ακόμη ελπίζει ότι τελικά θα πάρει αυτό που θέλει, παρατηρεί το Politico, κάνοντας αναφορά στην άρνηση του ΔΝΤ να μετάσχει στο πρόγραμμα δίχως ελάφρυνση χρέους. Παράλληλα, σημειώνει την πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ να μπει το Ταμείο στο πρόγραμμα, δίχως οικονομική συμμετοχή μέχρι να διευκρινίσουν οι Ευρωπαίοι το ζήτημα της ελάφρυνσης χρέους.

«Αν τελικά αυτό γίνει, δεν θα είναι παρά μετά τις γερμανικές εκλογές. Στο μεταξύ, ο Τσίπρας δεν έχει επιλογή παρά να υπακούσει τις επιθυμίες των ''αποικιακών'' κυρίων του», καταλήγει το δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα είναι μία de facto αποικία», δήλωσε στο Politico ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Βίτολντ Βαζικόφσκι, εξηγώντας την απροθυμία της χώρας του να μπει στο ευρώ. «Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε αυτό το σενάριο», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα