H νέα πρόταση Μπουτάρη στον Μητροπολίτη Άνθιμο για το πρ. Ορφανοτροφείο "Μέγας Αλέξανδρος"

Τις λύσεις που εξετάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης για το θέμα που έχει προκύψει με τη διαχείριση του χώρου του πρώην Ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην Τούμπα, παρουσίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε προτείνει στον πρωθυπουργό

Αλέξη Τσίπρα να παραχωρηθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης η έκταση ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να δημιουργηθεί πάρκο και παιδική χαρά για ΑμΕΑ. Σε αντάλλαγμα ο δήμος Θεσσαλονίκης θα παραχωρούσε χώρο στα Λουτρά Θέρμης προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί η κλινική ανιάτων της Μητρόπολης που επρόκειτο να ανεγερθεί στην Τούμπα.

Ο πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει με την πρόταση του κ. Μπουτάρη, ωστόσο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος έβαλε «φρένο», σημειώνοντας πως η έκταση στα λουτρά Θέρμης υπάγεται στη Μητρόπολη Κασσανδρείας και όχι στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

«Το θέμα του οικοπέδου είναι τελειωμένο, απομένει να συμφωνήσει ο δεσπότης σε ποιο σημείο θέλει να γίνει η κλινική. Έγινε νύξη από τον μητροπολίτη να γίνει η κλινική πάνω από τα νεκροταφεία Θέρμης. Η τρίτη πρόταση που έκανα είναι να πάει στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

«Συμφωνήσαμε με το δεσπότη αύριο- μεθαύριο να εξετάσουμε το κτηματολόγιο πάνω από νεκροταφείο της Θέρμης και αν προκύψει συμφωνία με τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, καλώς αλλιώς θα το δούμε» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα