FIFA: Πέναλτι και το σπρώξιμο στον διαιτητή!

Απόφαση- σταθμό για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο φαίνεται πως είναι έτοιμη να εφαρμόσει η FIFA.

Όπως γράφει το sdna.gr, την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε χώρα στην Ελβετία σεμινάριο διαιτητών για το Champions League, όπου η FIFA, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, έδωσε μία νέα οδηγία, η οποία θα εφαρμοστεί

άμεσα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

Ο νέος κανονισμός αναφέρει ρητά ότι αν ένας ποδοσφαιριστής σπρώξει τον διαιτητή μέσα στην περιοχή της ομάδας του, τότε η ενέργειά του θα οδηγεί σε αποβολή του συγκεκριμένου παίκτη και σε πέναλτι υπέρ του αντιπάλου!

Με λίγα λόγια, αν η φάση του Κριστιάνο Ρονάλντο είχε συμβεί μέσα στην περιοχή της Ρεάλ Μαδρίτης, τότε εκτός από την αποβολή του Πορτογάλου άσου, η παράβασή του θα σήμαινε ταυτόχρονα και πέναλτι υπέρ της Μπαρτσελόνα!

Σύμφωνα λοιπόν με το sdna.gr, στην περίπτωση που το σπρώξιμο στον διαιτητή συμβεί εκτός περιοχής, τότε θα καταλογίζεται φάουλ, με την αποβολή φυσικά να παραμένει ως τιμωρία στον ποδοσφαιριστή.

Αυτή η αλλαγή της FIFA θα προκαλέσει αρκετές συζητήσεις και μπορεί να καταλάβει κανείς από τώρα τι έχει να γίνει αν εφαρμοστεί και στα ελληνικά γήπεδα, όπου οι ποδοσφαιριστές πάνε τους διαιτητές... καροτσάκι!

Keywords
Τυχαία Θέματα