Europa League: Τελικός Άγιαξ - Μάντσεστερ Γ. στην σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος

Στη σκιά της τραγωδίας του Μάντσεστερ, δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης, ο Άγιαξ και η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ θα αγωνιστούν σήμερα στη Στοκχόλμη στις 21:45 στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της χρονιάς με φόντο μια θέση στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Αν τα καταφέρουν οι Ολλανδοί θα το έχουν κάνει δικό τους ξανά μετά από 26 χρόνια (την σεζόν 1991-1992 κέρδισαν σε διπλό τελικό την ιταλική Τορίνο), ενώ για τους Άγγλους θα είναι το πρώτο (είτε ως Κύπελλο UEFA,

είτε ως Europa League) τρόπαιο στην ιστορία τους.

Λόγω της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στην πόλη της Αγγλία, η UEFA κατέστησε σαφές ότι το γήπεδο θα είναι "αστακός".

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «H UEFA είναι σοκαρισμένη με την βραδινή επίθεση στο Μάντσεστερ. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Ωστόσο δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση που να υποδηλώνει ότι ο τελικός του Europa League στη Στοκχόλμη μπορεί να είναι στόχος επίθεσης.

Η UEFA συνεργάζεται στενά με τις τοπικές αρχές και την σουηδική ομοσπονδία για πολλούς μήνες και ο κίνδυνος της τρομοκρατίας έχει ληφθεί υπόψη εξ' αρχής. Επιπλέον, εφαρμόστηκαν ορισμένα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας μετά τις επιθέσεις στη Στοκχόλμη τον περασμένο Απρίλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα