Carpooling και στη Χαλκιδική! Μοιράζουμε βενζίνες και πάμε για μπάνιο!

Το καλοκαίρι ήρθε και οι περισσότεροι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αναζητούν ανάσες δροσιάς στη γειτονική Χαλκιδική. Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που δυσκολεύονται οικονομικά προκειμένου να εκδράμουν στις παραλίες της.

Τη λύση για μια φθηνή και άνετη μετακίνηση στη Χαλκιδική, έρχεται να δώσει ο συνεπιβατισμός που ξεκίνησε από τη συμπρωτεύουσα.
Μετά τη

Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Νικολάου και ο Ιορδάνης Χαραλαμπίδης θέλησαν να προσφέρουν ένα εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης στους συμπολίτες τους και για τις παραλίες της Χαλκιδικής. Έτσι πρόσθεσαν στις επιλογές για Carpooling και τη Χαλκιδική.

Το Carpooling για τη Χαλκιδική ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες και αρχικά υπάρχει θετική ανταπόκριση, γιατί είναι και πιο εύκολο σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη, όσον αφορά τις διαδρομές.

"Από τα σχόλια βλέπουμε ότι έχει πει πολύς κόσμος ότι είναι πολύ καλή ιδέα. Αυτή ήταν και η ιδέα. Το σενάριο της Θεσσαλονίκης είναι δύσκολο γιατί είναι πολλές οι διαδρομές και χρειάζονται πολλοί χρηστές. Στη Χαλκιδική είναι πιο απλό γιατί ουσιαστικά είναι μια διαδρομή με μικρές παραλλαγές. Είναι οι χρηστές από τη Θεσσαλονίκη που θέλουν να πάνε Χαλκιδική", τόνισε μιλώντας στο thestival.gr, ένας εκ των δημιουργών του Τhess Carpooling, Γιώργος Νικολάου.

Στην πράξη αυτό που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή HopIn στο κινητό σας, να καταχωρήσετε την διαδρομή που θέλετε να κάνετε είτε ως οδηγός, είτε ως επιβάτης και στη συνέχεια η εφαρμογή αναλαμβάνει να αντιστοιχίσει την διαδρομή που έχεις επιλέξει με άλλες διαδρομές, που είναι ίδιες όσον αφορά τον τόπο και τον χρόνο. Έπειτα, παρουσιάζονται στον χρήστη επιλογές, προκειμένου να επικοινωνήσει με τον χρήστη που θέλει για να κανονίσουν σημείο συνάντησης και να ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή.

Παράλληλα μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στην ομάδα που υπάρχει στο facebook, Thess Carpooling, όπου θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για την εφαρμογή.

Η ιδέα του συνεπιβατισμού ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο του 2016 ως απάντηση στην επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, με τον Γιώργο Νικολάου και τον Ιορδάνη Χαραλαμπίδη να δημιουργούν την πρωτοβουλία «Thess Carpooling».

Σήμερα η ομάδα στο facebook έχει φτάσει στους περίπου 4.000, χρήστες και οι Θεσσαλονικείς έχουν αρχίσει σιγά σιγά να εξοικειώνονται με τον συνεπιβατισμό.

Αναλυτικά οι οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε:

- Εγκαθιστώ την εφαρμογή HopIn και κάνω επαλήθευση χρήστη

- Καταχωρώ σιγά σιγά τις διαδρομές μου

- Προσθέτω φίλους μου στην ομάδα Thess.Carpooling ή μέσω της εφαρμογής

- Φοράω το χαμόγελό μου!

- Έφυγα!

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

ANDROID app: https://play.google.com/store/apps/details...

iOS app: https://itunes.apple.com/gr/app/hopin/id762417885

Android "How to": https://www.hopinside.com/android-how-to/

iOS "How to": https://www.hopinside.com/ios-how-to/

Keywords
Αναζητήσεις
συνεπιβατισμός 2017
Τυχαία Θέματα