Ζουράρις: Είχα ξαναπαραιτηθεί και για τα βιβλία

Στην αποκάλυψη ότι είχε ξαναπαραιτηθεί στις 8 Ιανουαρίου για τα σχολικά βιβλία, προχώρησε ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος βρίσκεται από χθες εκτός κυβέρνησης.

«Στις 8 Ιανουαρίου στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είχα πει ότι παραιτούμαι, γιατί είχα αρνηθεί να πάω στην Αλβανία να υπογράψω με τους Αλβανούς για τα βιβλία της 3ης Γυμνασίου και της 6ης Γυμνασίου, τα αλβανικά, γιατί

είχαμε συμφωνήσει πέρσι όταν είχε έρθει η αλβανική αντιπροσωπεία και υπογράψαμε εδώ στο υπουργείο την αμοιβαία παρέμβαση στα βιβλία μας, γιατί αλλιώς δεν θα έπαιρνε η Αλβανία τα λεφτά και δεν θα προχωρούσε η ένταξή τους” αν δεν άλλαζαν οι Αλβανοί τα αλυτρωτικά στοιχεία που υπάρχουν σε αυτά και τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν έγινε, επομένως ζήτησε πριν τη συνάντηση να υπάρξουν διαβεβαιώσεις» υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7, ο κ. Ζουράρις.

Επιπρόσθετα, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό και επεσήμανε ότι ένας από τους λόγους της παραίτησής του, ήταν η χρήση του όρου Μακεδονία που, όπως προβλέπει, θα υπάρχει στο όνομα των Σκοπίων και με το οποίο δεν συμφωνεί: «Δεν υπάρχει ''εωγραφική ονομασία'' η ονομασία είναι πάντοτε πολιτική, κοινωνική σχεσιοδυναμική ανάμεσα στη σχέση ανάμεσα σ' εσένα και σ' εμένα. Έχω μονίμως την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχει η λέξη Μακεδονία στην τελική συμφωνία και προφανώς θα υπάρχει το Μακεδονία μέσα εκεί, δεν θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε. Για να μην φέρω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, γι' αυτό παραιτήθηκα».

Keywords
Τυχαία Θέματα