Υποτροφίες για νέους, δικαιούχους ΚΕΑ και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Χανίων

Υποτροφίες για νέους, δικαιούχους Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Χανίων

Έξι θέσεις φοίτησης που αφορούν σε υποτροφίες σπουδών για δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Χανίων, παρέδωσαν στη δημοτική αρχή οι εκπρόσωποι τριών εκπαιδευτικών οργανισμών των Χανίων.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας Α.μ.ε.Α. και Ισότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου Χανίων, βάσει της οποίας, προσφέρθηκαν

οι συγκεκριμένες θέσεις φοίτησης για απόκτηση πτυχίου και εξάσκησης επαγγέλματος από: Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου, η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων «HOTELIER EDUCATION» και το ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Οι υπότροφοι θα έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν χωρίς κόστος σε δύο θέσεις στην ειδικότητα «Προσχολικής Αγωγής, Δραστηριοτήτων, Δημιουργίας και Έκφρασης» και δύο θέσεις για σπουδές ειδικότητας «Μηχανοσυνθετών Αεροσκαφών», σε μία θέση στην ειδικότητα «Ζαχαροπλαστικής Τέχνης» και σε μία θέση ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας» στον Τομέα του Τουρισμού.

Οι θέσεις φοίτησης θα δοθούν σε παιδιά που αποφοίτησαν το 2017 και το 2018 από το Λύκειο, τα οποία θα επιλεγούν βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων από το αρχείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Χανίων και οι οικογένειες τους είναι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του ΚΕΑ.

Ο δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Σχολών για την πολύ ουσιαστική, όπως τη χαρακτήρισε, προσφορά τους, δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Κοινωνία χωρίς σεβασμό και ουσιαστική δράση σε τομείς αλληλεγγύης και προσφοράς, δεν μπορεί να σταθεί και να ζητήσει από τους πολίτες της, κοινή συμμετοχή στην πορεία του σήμερα και το σχεδιασμό για το αύριο».

«Είμαστε σίγουροι» είπε ο δήμαρχος Χανίων πως οι δωρητές των υποτροφιών, αλλά και όλες οι επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη μόρφωση τους, «κυρίως διότι μέσω της στήριξης αυτής, δεν ενδυναμώνονται μόνο η μεταξύ των πολιτών σχέσεις, αλλά κυρίως διότι στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα της δύναμης που προσφέρει η μόρφωση και η εξειδίκευση στα παιδιά, για τα οποία δεν πρέπει να υπάρχει κανείς περιορισμός και καμία ανακοπή για οποιονδήποτε λόγο, σε θέματα μόρφωσης και παιδείας τους. Εμείς ως δημοτική αρχή ενδιαφερόμαστε ενεργά μεταξύ άλλων και για ζητήματα ανάτασης και εξύψωσης των αρχών του ανθρώπου. Μία από αυτές τις αρχές μιλάει για το ότι, όσο είμαστε δίπλα στα παιδιά μας τόσο τα παιδιά δε θα χάσουν ούτε τον προσανατολισμό τους ούτε τον ορίζοντα τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα