Υποδοχή... ήρωα για τον Τραμπ στην Κίνα

Υποδοχή ήρωα είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα, στην πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Το θέμα της Βόρειας Κορέας να κυριαρχεί στην ατζέντα.

Στο πλευρό του, πάντα, η Μελάνια Τραμπ, εντυπωσιακή μέσα στο μαύρο παλτό της. Την κράτησε όμως από το χέρι για να κατέβουν τις σκάλες του Air Force One.

Αγήματα του κινέζικου στρατού, μοτοσικλετιστές και μικρά παιδιά που κρατούσαν σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ

τους υποδέχθηκαν.

Πριν την άφιξή του στο Πεκίνο, ο Τραμπ εξήρε τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ για τη «μεγάλη του πολιτική νίκη» στο τελευταίο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Κατά την τελευταία του ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στη Νότια Κορέα ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter: «Αναμένω με μεγάλη ανυπομονησία να συναντήσω τον πρόεδρο Σι που μόλις πέτυχε μια μεγάλη πολιτική νίκη».

Κι ενώ επεφύλαξε θετικα σχόλια για τον Σι, ο Τραμπ εκτίμησε ότι η χθεσινή ημέρα, 100η επέτειος από την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία, θα πρέπει να κηρυχθεί «εθνική ημέρα των θυμάτων του κομμουνισμού».

«Σήμερα θυμόμαστε αυτούς που χάθηκαν και αυτούς που εξακολουθούν να υποφέρουν από τον κομμουνισμό», επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα, εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τις προσπάθειες των δύο πλευρών για την οικοδόμηση ενός διμερούς πλαισίου σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας, σύμφωνα με τον Γενικό Πρόξενο της Κίνας στο Σαν Φρανσίσκο, Λούο Λινκουάν.
Η εκτίμηση αυτή, του Κινέζου διπλωμάτη δημοσιεύεται σε άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “The Seattle Times,” δίνοντας έμφαση στα οφέλη για τις διμερείς σχέσεις, αλλά και στα πεδία συνεργασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Το άρθρο του Λινκουάν έχει γενικό τίτλο: “Οικοδομώντας από κοινού τις σινο-αμερικανικές σχέσεις,” τονίζοντας τα θετικά χαρακτηριστικά του αμερικανικού και του κινεζικού λαού, ενώ υποστηρίζει ότι μέσω της συνεργασίας τόσο το Κινεζικό Όνειρο, όσο και το Αμερικανικό Όνειρο, έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες πραγμάτωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα