Υπ. Εργασίας: Παραχώρηση κτιρίων του ΟΑΕΔ στα Χανιά για τη λειτουργία νηπιαγωγείων

Παραχώρηση προς το δήμο Χανίων, υπό μορφή χρησιδανείου, για δέκα έτη, κτιρίων του ΟΑΕΔ, που θα χρησιμοποιηθούν για να στεγάσουν νηπιαγωγεία και κέντρα παιδικής δημιουργίας, αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα κτίρια που θα παραχωρηθούν δωρεάν είναι τα εξής:

α) Μία αίθουσα συγκεντρώσεων επιφανείας 67,34τ.μ. για τη στέγαση του 29ου Νηπιαγωγείου Χανίων, πέντε καταστήματα συνολικής επιφανείας 133,51τ.μ. και ειδικότερα τα καταστήματα 1,2,και 3 ως κέντρο Παιδικής Δημιουργίας

του Δήμου, τα καταστήματα 4 και 5 ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου ευρισκόμενα στον οικισμό «ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ» ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ

β) Τέσσερα καταστήματα συνολικής επιφανείας 107,26τ.μ. για τη στέγαση του 3ου Νηπιαγωγείου Χανίων και μια αίθουσα συγκέντρωσης συνολικής επιφανείας 67,34τ.μ. ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων από τους οικιστές του Δήμου, στον οικισμό «ΧΑΝΙΑ IV» ιδιοκτησίας Ο.Α.Ε.Δ.

Τα παραπάνω κτίρια θα χρησιμοποιηθούν από το Δήμο Χανίων με τους παρακάτω όρους :

i. Η παραχώρηση των χώρων θα γίνει, για χρονικό διάστημα δέκα ετών, η οποία θα αρχίσει από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης χρησιδανείου μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.

ii. Ο χρησιδανειζόμενος χώρος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του χρησάμενου, απαγορευμένης κάθε περαιτέρω παραχώρησης της χρήσης σε τρίτους, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του χρήστη.

iii. Ο Δήμος Χανίων θα επιβαρυνθεί με τις λειτουργικές δαπάνες των χώρων (ΔΕΗ, δαπάνες θέρμανσης και ύδρευσης), δαπάνες συντήρησης, καθαρισμού και καλλωπισμού των χώρων κοινόχρηστου πρασίνου και όλων των ελεύθερων χώρων των οικισμών. Επίσης θα ευθύνεται για κάθε τροποποίηση, βλάβη ή οποιαδήποτε μεταβολή του ακινήτου, είτε προέρχεται από τη χρήση του, είτε όχι.

iv. Δαπάνες από φθορές ή ζημιές επί του ακινήτου καθώς και η έκδοση πιστοποιητικών πυρασφάλειας και οποιασδήποτε άδειας τυχόν απαιτηθεί για τη λειτουργία τους, βαρύνουν αποκλειστικά το Δήμο Χανίων.

v. Επιμέρους λεπτομέρειες και οι ειδικότεροι όροι εφαρμογής που αφορούν στην παραχώρηση χρήσης των ως άνω αναφερομένων θα περιλαμβάνονται στη σχετική σύμβαση χρησιδανείου που θα υπογραφεί μεταξύ του ΟΑΕΔ και του Δήμου Χανίων, το κείμενο της οποίας θα εγκριθεί από το Δ.Σ. του Οργανισμού

Keywords
Τυχαία Θέματα