Ξεκινάει η Ενισχυτική Διδασκαλία, βγαίνουν τα αποτελέσματα

Εκδόθηκε η εγκύκλιος έναρξης της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2017- 2018. Ως ημερομηνία έναρξης της Ενισχυτικής Διδασκαλίας ορίζεται η Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα εκδώσουν τους Πίνακες κατάταξης των υποψήφιων εκπαιδευτικών που θα διδάξουν στα τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας:

Η κάθε Δ.Δ.Ε. εισέρχεται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ), https://opsyd.sch.gr/

και εξάγει σε αρχείο/αρχεία τις αιτήσεις των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να εμφανίζονται στα αρχεία με βάση την σειρά κατάταξής τους στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών. Οι Πίνακες κατάταξης των υποψήφιων διδασκόντων της Δ.Δ.Ε. συντάσσονται σύμφωνα με τα αρχεία.

Η Δ.Δ.Ε. ελέγχει την ορθότητα των αρχείων αντιπαραβάλλοντας την σειρά που εμφανίζονται οι υποψήφιοι στα αρχεία με την σειρά κατάταξής τους στους κυρωμένους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών. Οι κυρωμένοι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών είναι αναρτημένοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-aitisi.sch.gr/

Στη συνέχεια οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιλέγουν τους εκπαιδευτικούς που θα διδάξουν στην Ενισχυτική Διδασκαλία με βάση την σειρά κατάταξής τους στους Πίνακες και με βάση τις ανάγκες της κάθε Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως αυτές καθορίζονται στον πίνακα ΣΚΑΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία των οικείων Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αφού έχουν γίνει οι ανωτέρω ενέργειες αναρτούν τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017, έως ώρα 14.00 στην ιστοσελίδα τους καθώς και σε εμφανές σημείο α) τους Πίνακες κατάταξης με τα ονόματα όλων των αιτούντων (επισημαίνονται τα ονόματα των επιλεγέντων) και β) πίνακα όπου θα αποτυπώνεται η κατανομή ειδικοτήτων – ωρών ανά ΣΚΑΕ σύμφωνα με το επισυναπτόμενο υπόδειγμα.

Την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει:
να συνάψουν τις συμβάσεις έργου των Υπευθύνων των Σχολικών Κέντρων Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης.
να τοποθετήσουν τους επιλεγέντες εκπαιδευτικούς ανά ΣΚΑΕ ή ομάδα ΣΚΑΕ, εκδίδουν τις σχετικές Αποφάσεις Πρόσληψης και Τοποθέτησης και υπογράφονται οι συμβάσεις εργασίας.
και να μεριμνήσουν ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές/τριες για την έναρξη του προγράμματος από τις οικείες σχολικές μονάδες και καταρτίζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων.

Οι επιλεγέντες υποψήφιοι, αφού ενημερωθούν για την σειρά κατάταξής τους από τον αναρτημένο πίνακα οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Δ.Δ.Ε. μόνο την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 09.00, με σκοπό να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση τοποθέτησης σε ΣΚΑΕ ή ομάδα ΣΚΑΕ (επισυναπτόμενη δήλωση τοποθέτησης). Σε περίπτωση που κάποιες Δ.Δ.Ε. αργούν λόγω τοπικής εορτής, οι επιλεγέντες υποψήφιοι οφείλουν να παρουσιαστούν την επόμενη μέρα, Τετάρτη 13/12/2017 και ώρα 09:00.

Η σειρά πρόσληψης των υποψηφίων διδασκόντων για την Ενισχυτική Διδασκαλία, ανά ειδικότητα και η τοποθέτηση τους ανά ΣΚΑΕ ή ομάδα ΣΚΑΕ θα καθορίζεται βάσει της σειράς κατάταξης τους στους οικείους ενιαίους πίνακες και σύμφωνα με τους όρους της με αρ. πρωτ. 167152/Δ2/06-10-2017 Υ.Α. (Β΄ 3638). Δηλαδή, ο υποψήφιος διδάσκων ο οποίος είναι πρώτος στον Πίνακα κατάταξης επιλέγει πρώτος σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί από την αντίστοιχη Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Η μη παρουσίαση ενός επιλεγέντα υποψηφίου σε μία Δ.Δ.Ε. ή η παραίτησή του μετά την υπογραφή της σύμβασης δεν επιφέρει ποινή σχετικά με τη θέση του στον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών.

Οι τοποθετημένοι εκπαιδευτικοί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 παρουσιάζονται στα ΣΚΑΕ, και αρχίζει η διδασκαλία των μαθημάτων σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα των ΣΚΑΕ. Οι εκπαιδευτικοί που παρουσιάστηκαν στις οικείες Δ.Δ.Ε. την Τετάρτη 13/12/2017 λόγω τοπικής αργίας, παρουσιάζονται στα ΣΚΑΕ την Πέμπτη 14/12/2017.

Ως ημερομηνία έναρξης της Ενισχυτικής Διδασκαλίας ορίζεται η Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 με εξαίρεση των Δ.Δ.Ε. οι οποίες αργούσαν τη 12η Δεκεμβρίου 2017, για τις οποίες ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η Πέμπτη 14/12/2017. H Ενισχυτική Διδασκαλία λήγει με τη λήξη των μαθημάτων και πριν από την έναρξη των εξετάσεων, δηλαδή 31 Μαΐου 2018 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα