Βρέθηκαν τα πρώτα «εξωγήινα» ευρήματα στη Γη;

Επιστήμονες από το Χάρβαρντ ισχυρίζονται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία ανακάλυψαν υλικό που προήλθε εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

Ο καθηγητής Φυσικής του Χάρβαρντ, Avi Loeb, που του αρέσει να «κυνηγά» εξωγήινους, δήλωσε ότι η πρώτη ανάλυση μεταλλικών θραυσμάτων που βρέθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό τον Ιούνιο «δείχνει» πως ενδεχομένως να προέρχονται από εξωγήινους.

Οι 700 περίπου μικροσκοπικές μεταλλικές σφαίρες περιέχουν κράματα που δεν ταιριάζουν με κανένα υπάρχον κράμα στο ηλιακό μας σύστημα.

Οι σφαίρες που βρέθηκαν

δεν φαίνεται - ακόμη - αν είναι τεχνητές ή φυσικής προέλευσης - το οποίο, σύμφωνα με τον Loeb, είναι το επόμενο ερώτημα στο οποίο στοχεύει να δωσει απάντηση η έρευνα.

Τα υπολείμματα προήλθαν από ένα αντικείμενο που έμοιαζε με μετεωρίτη και συνετρίβη στις ακτές της Παπούα Νέας Γουινέας το 2014, το οποίο ο Loeb δεν αποκλείει να ήταν θραύσματα ενός εξωγήινου σκάφους.

Ο ίδιος και η ομάδα του πέρασαν δύο εβδομάδες τον Ιούνιο ψάχνοντας στο βυθό της θάλασσας με την ελπίδα να βρουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τη θεωρία του.

Ο ίδιος δήλωσε στη DailyMail ότι η μελλοντική έρευνα θα απαντήσει αν τα θραύσματα είναι φυσικά ή δημιουργήθηκαν από εξωγήινα όντα.

Τα δεδομένα από την ανάλυση έδειξαν ότι τα θραύσματα είναι πλούσια σε βηρύλλιο, λανθάνιο και ουράνιο, μαζί με χαμηλή περιεκτικότητα σε στοιχεία παρόμοια με τον σίδηρο, όπως το ρήνιο.

Ο σίδηρος είναι το κύριο συστατικό στα πιο γνωστά είδη φυσικών μετεωριτών, οπότε το δίδυμο του Χάρβαρντ διατύπωσε τη θεωρία ότι πρέπει να υπάρχει κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε το αντικείμενο.

Η ομάδα του Χάρβαρντ φρόντισε να διασφαλίσει ότι τα 50 σφαιρικά σιδερένια θραύσματα που ανασύρθηκαν από πάνω από ένα μίλι κάτω από την επιφάνεια του Ειρηνικού ήταν, στην πραγματικότητα, πραγματικά υπολείμματα του ΙΜ1.

Το αντικείμενο που έμοιαζε με μετεωρίτη, το IM1, έπεσε στον ωκεανό το 2014 και εντοπίστηκε από τους αισθητήρες της αμερικανικής κυβέρνησης μέσω του φωτός που εξέπεμπε καθώς καίγονταν στην ατμόσφαιρα- και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από τον καθηγητή Loeb και τον ερευνητή του Χάρβαρντ Amir Siraj σε μια εκ των υστέρων ανάλυση.

Οι επιστήμονες του Χάρβαρντ σε συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό, προσπαθούσαν επί χρόνια να εντοπίσουν τη ζώνη πρόσκρουσης κοντά στην Παπούα Νέα Γουινέα, χτενίζοντας τα δεδομένα για να προσδιορίσουν αν και πότε το αντικείμενο έπεσε από το διάστημα.

#ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ_ΩΚΕΑΝΟΣ #ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ #ΕΥΡΗΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρέθηκαν,vrethikan