Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ κατά της ισότητας των φύλων, «πατάει φρένο» στα δικαιώματά τους

«Προκλητικός» ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, με τον ίδιο να κάνει λόγο πως σκοπεύει να περιορίσει τα δικαιώματα των τρανς ατόμων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, έκανε μια ανησυχητική δήλωση σχετικά με τα δικαιώματα των τρανς.

Μοιράστηκε ότι σκοπεύει να αναθεωρήσει τον Νόμο για την Ισότητα για να καταργήσει αποτελεσματικά τη νομική προστασία που προστατεύει τα τρανς άτομα από διακρίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την τρέχουσα έκδοση του νόμου για την ισότητα, ο οποίος θεσπίστηκε το 2010, τα τρανς άτομα

μπορούν να έχουν πρόσβαση με ασφάλεια σε χώρους ατόμων του ίδιου φύλου, όπως καταφύγια έκτακτης ανάγκης, μπάνια και θαλάμους νοσοκομείων.

Το έγγραφο παρέχει επίσης νομική προστασία έναντι των διακρίσεων στον χώρο εργασίας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η τρανσφοβία αυξάνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχεδιάζει να τροποποιήσει τους όρους του νόμου περί ισότητας

Σύμφωνα με το gcn, ο νόμος προστατεύει όλα τα τρανς άτομα ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν Πιστοποιητικό Αναγνώρισης Φύλου (GRC) που επιβεβαιώνει το φύλο τους και δεν απαιτείται να έχουν υποβληθεί σε ιατρική μετάβαση.

Ο Sunak έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να τροποποιήσει τους όρους του νόμου περί ισότητας για να προτείνει ότι το φύλο αναφέρεται στο βιολογικό φύλο που αποδίδεται κατά τη γέννηση και όχι στο φύλο.

Η ανάκληση αυτών των δικαιωμάτων θέτει τα τρανς άτομα, ιδιαίτερα τις τρανς γυναίκες, σε κίνδυνο να μην έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που σώζουν ζωές.

Τα καταφύγια γυναικών παρέχουν προστασία σε όσους επιζούν ενδοοικογενειακή βία, κάτι που αποτελεί κρίσιμη πηγή για τις τρανς γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης.

Φάσκει και αντιφάσκει

Όταν ρωτήθηκε για τα δικαιώματα των τρανς, ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε προηγουμένως ότι η προκατάληψη εναντίον των τρανς ατόμων είναι λάθος και ότι θα έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο την ασφαλέστερη και σπουδαιότερη χώρα για τα άτομα LGBTQ+, αλλά οι πρόσφατες δηλώσεις του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές τις προθέσεις.

Η ιστορία της ψηφοφορίας για την ισότητα LGBTQ+ της Sunak είναι ανησυχητική και όταν ρωτήθηκε εάν οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τον Αύγουστο, η Sunak απάντησε: «Όχι».

Ο Σουνάκ μοιράστηκε επίσης ότι σκοπεύει να προστατεύσει τους μαθητές από τη σεξουαλική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς LGBTQ+. Τον Ιούνιο, δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο απόσυρσης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ). Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που το έχει κάνει μέχρι στιγμής.

#ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΡΙΣΙ_ΣΟΥΝΑΚ #ΤΡΑΝΣ #ΙΣΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα