Βουλή: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών - Ομιλίες Κουτσούμπα, Βελόπουλου, Βαρουφάκη

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών και βουλευτών κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νέο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης για τις υποκλοπές «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών».

Τις θέσεις τους για το ζήτημα εξέφρασαν από το βήμα της Βούλης κι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και ο γραμματέας του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Ο πυρήνας τόσο του

νομοσχεδίου όσο και της αστυνομικής, κρατικής βίας κι αυθαιρεσίας είναι ουσιαστικά ο ίδιος. Είναι η ένταση της καταστολής, είναι η αντιμετώπιση του εχθρού-λαού, είναι το ίδιο το σάπιο διεφθαρμένο αστικό κράτος, που γίνεται ολοένα πιο εχθρικό, πιο αντιδραστικό, πιο εγκληματικό σε όλα τα επίπεδα απέναντι στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας»

Κυριάκος Βελόπουλος

«Ήρθαν εδώ και οι δύο να κάνουν κομματική σπέκουλα, να απευθυνθούν στο κομματικό τους ακροατήριο και μετά να αποχωρήσουν επιδεικτικά, λες και δεν υπάρχουν άλλα κόμματα»

Γιάνης Βαρουφάκης

«Όταν δεν γαζώνονται από τα όπλα των Μητσοτακικών ταγμάτων ασφαλείας, οι ”ζωές των άλλων” θα κρυφακούγονται από το Μητσοτακικό παρακράτος παρακολουθήσεων που σήμερα παγιώνει με νέο νόμο η ”Μητσοτάκης ΑΕ».

#ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ #ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ #ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ #ΚΚΕ #ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ #ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΛΥΣΗ #ΓΙΑΝΗΣ_ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ #ΜΕΡΑ25 #ΔΗΜΗΤΡΗΣ_ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα