«Βόμβα» με την Κάστερ Σεμένια, δικαιώθηκε για την τεστοστερόνη

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Κάστερ Σεμένια δικαιώθηκε στην προσφυγή που είχε κάνει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Η χρυσή ολυμπιονίκης των 800 μέτρων Κάστερ Σεμένια (Caster Semenya) κέρδισε την προσφυγή που είχε κάνει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με τους κανόνες που διέπουν την τεστοστερόνη στους αγώνες στίβου.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι η δύο φορές Ολυμπιονίκης είχε υποστεί διακρίσεις.

Η απόφαση θα μπορούσε να αναγκάσει το ανώτατο δικαστήριο

του αθλητισμού να επανεξετάσει τους κανονισμούς που αναγκάζουν τη Σεμένια (και άλλες αθλήτριες) να μειώνουν τεχνητά τα φυσικά υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης προκειμένου να αγωνιστούν σε κορυφαίες διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Το δικαστήριο έκρινε επίσης ότι η δρομέας δεν είχε τη δυνατότητα «αποτελεσματικής προσφυγής» όταν το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο και το ανώτατο δικαστήριο της Ελβετίας απέρριψαν τις δύο προηγούμενες προσφυγές της κατά των κανόνων.

Υπενθυμίζεται ότι η παγκόσμια ομοσπονδία είχε απαιτήσει από τη Σεμένια να κάνει ορμονοθεραπεία προκειμένου να μειώσει τα υψηλά ποσοστά της τεστοστερόνης (που εκ φύσεως είχε υψηλότερα στον οργανισμό της), προκειμένου να της επιτρέψει να συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις.

#ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ #ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ #ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ #ΠΡΟΣΦΥΓΗ #ΓΥΝΑΙΚΑ #ΔΡΟΜΕΑΣ #ΑΘΛΗΤΡΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόμβα, Κάστερ Σεμένια,vomva, kaster semenia