Βίντεο γροθιά στο στομάχι: «Περπατούσαμε για ώρες, αφήσαμε τον πατέρα μου στο Κίεβο», λέει ένα μικρό αγόρι με δάκρυα στα μάτια

Ένα αγόρι με δάκρυα στα μάτια μιλάει για τον πατέρα του που άφησε πίσω στο Κίεβο να πολεμήσει ενώ εκείνος έφυγε με τη μητέρα του για να σωθούν.

Οικογένειες έχουν διαλυθεί στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή σύγκρουση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς οι Ουκρανές γυναίκες και παιδιά άφησαν πίσω τους συζύγους και πατέρες τους αφού οι αρχές διέταξαν άνδρες ηλικίας 18-60 ετών να μείνουν και να πολεμήσουν τις δυνάμεις του Κρεμλίνου.

«Αφήσαμε τον μπαμπά στο Κίεβο και ο μπαμπάς θα πουλάει πράγματα και θα βοηθά τους ήρωές μας, τον στρατό μας, μπορεί ακόμη και

να πολεμήσει», είπε ο Mark Goncharuk, ένα νεαρό αγόρι που πνίγεται από τα δάκρυα, καθώς αυτός και οι συγγενείς του έφευγαν από την πρωτεύουσα.

Περπατούσαμε για 2-3 ώρες όταν μας σώσατε. Νόμιζα θα περπατούσαμε για 2-3 μέρες. Νόμιζα θα περπατούσαμε όλη μέρα αλλά μας σώσατε

Καθώς οι πύραυλοι έπεσαν σε πόλεις της Ουκρανίας, σχεδόν 400.000 Ουκρανοί πολίτες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες.

{https://youtu.be/XHplFNbFJ4o}

Στην Αθήνα 36 Ουκρανοί πρόσφυγες

Λεωφορείο με 36 Ουκρανούς πρόσφυγες έφθασε στην Αθήνα λίγο πριν τις 10:00 το πρωί.

Οι άνθρωποι περπάτησαν περισσότερες από 10 ώρες για να φθάσουν στα σύνορα με τη Ρουμανία και, μετά από ένα ταξίδι 20 ωρών, έφθασαν στην Ελλάδα. Δήλωσαν συγκλονισμένοι για όσα συμβαίνουν στη χώρα τους, ενώ πολλοί τόνισαν ότι έχουν συγγενείς στην Ελλάδα, όπως στην Κρήτη και την Εύβοια.

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που δεν έχουν κανέναν αλλά ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο στη χώρα μας.

{https://youtu.be/Kj3721IE6dI}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίντεο, Περπατούσαμε, Κίεβο,vinteo, perpatousame, kievo