Βέμπερ για εισβολή σε Καπιτώλιο: Facebook και Twitter να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απαραίτητες οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με μια ανακοίνωσή του στο twitter σχολιάζει ότι είναι καιρός τόσο το Facebook όσο το Twitter να αναλάβουν τις ευθύνες τους μετά από την εισβολή στο Καπιτώλιο που συγκλόνισε όλον τον κόσμο. Την απόψή

του αυτή μάλιστα αναλύει σε νεό άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο lopinion.fr. 

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι είναι απαραίτητο να γίνουν πλέον οι απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα ανακύπτουν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. 

Όπως αναφέρει οι εικόνες που είδαμε από το Καπιτώλιο ήταν μια επίθεση στην καρδιά της δημοκρατίας. «Είναι καιρός τo Facebook και το Twitter να αναλάβουν τις ευθύνες τους» τονίζει μεταξύ άλλων. 

{https://twitter.com/ManfredWeber/status/1348534715624660992?s=20}

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, το Facebook δια στόματος Ζουκενμπεργκ ανακοίνωσε ότι μπλοκάρει επ'αόριστον τον λογαριασμό του Ντόναλτ Τραμπ.

«Θεωρούμε πως οι κίνδυνοι του να αφήσουμε τον Πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας αυτή την περίοδο, είναι απλά πολύ μεγάλοι», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο CEO της Facebook με ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, συμπληρώνοντας:

«Συνεπώς, παρατείνουμε τον αποκλεισμό που έχουμε επιβάλλει στους λογαριασμούς του στο Facebook και το Instagram επ΄ αόριστον και τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες, έως ότου ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβασης της εξουσίας».

 

 

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα