Τσακαλώτος: Κίνδυνος να ζητήσει το ΔΝΤ μείωση αφορολογήτου από το 2019

Για τον κίνδυνο των πλειστηριασμών και το να ζητήσει το ΔΝΤ μείωση αφορολογήτου νωρίτερα μίλησε ο ΥΠΟΙΚ στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η έξοδος από τα μνημόνια δεν θα σημάνει και το τέλος της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας» φέρεται να υποστήριξε από το βήμα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση θα κληθεί να

αντιμετωπίσει σειρά βραχυπρόθεσμων προβλημάτων, φέρνοντας ως παράδειγμα τις παρενέργειες στο χώρο των τραπεζών αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί και τις πιέσεις του ΔΝΤ για εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019. Εμφανιζόμενος συγκρατημένα αισιόδοξος ο Ε. Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στα μέλη της Κ.Ε προσπάθησε να τους προσγειώσει στον ρεαλισμό, αναφέροντας με νόημα: «Δεν σημαίνει πως όταν λέμε ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, είναι και καλά»

Μεταξύ άλλων ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες: «Έχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα. Έχουμε και προβλήματα με τους πλειστηριασμούς. Η βασική θέση της Αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση, οποίος θέλει θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο, και οι τράπεζες πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματά τους. Όταν υπάρχει κρίση πρέπει να πάρεις μέτρα. Αυτά τα μέτρα θα τα δεις όταν υπάρχει κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί».

-«Έχουμε δύο κινδύνους», συνέχισε ο ΥΠΟΙΚ. «Ο ένας είναι οι τράπεζες. Ο άλλος είναι το ΔΝΤ να ζητήσει να έρθει το αφορολόγητο το ’19. Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς. Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα