Τούρκος ύποπτος για απάτη με κρυπτονομίσματα συνελήφθη στην Αλβανία

Ένας Τούρκος ύποπτος για απάτη με κρυπτονομίσματα, που καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης, έπεσε στα χέρια των αλβανικών Αρχών.

Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον Τούρκο ιδρυτή ενός γνωστού κρυπτο-ανταλλακτήριου, ο οποίος καταζητείται από την Ιντερπόλ για απάτη και κυκλοφορεί ελεύθερος εδώ και ένα χρόνο, σύμφωνα με την αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης.

«Μετά από πολλές έρευνες σε διάφορες περιοχές της χώρας, με βάση τις πληροφορίες που ελήφθησαν στην επιχειρησιακή διαδρομή σχετικά με την τοποθεσία ενός προσώπου που καταζητείται έντονα από την τουρκική

δικαιοσύνη ... οργανώθηκε και ολοκληρώθηκε η επιχείρηση "Brain"», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η αστυνομία αναφέρθηκε στον ύποπτο μόνο με τα αρχικά F.O. και δήλωσε ότι ο 28χρονος συνελήφθη στο θέρετρο της Χειμάρρας, στη νότια Αδριατική, μαζί με δύο Αλβανούς άνδρες σε μια επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Brain».

Η αστυνομία κατάσχεσε φορητούς υπολογιστές, κινητές συσκευές και τραπεζικές κάρτες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι Αρχές έχουν κινήσει τις διαδικασίες έκδοσης, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία του συλληφθέντα χειριζόταν καθημερινά συναλλαγές κρυπτογράφησης αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, όταν οι τουρκικές Αρχές πραγματοποίησαν έφοδο εναντίον της πέρυσι και έξι ύποπτοι, μεταξύ των οποίων και στελέχη της εταιρείας, συνελήφθησαν και αργότερα φυλακίστηκαν.

Ο F.O. διέφυγε από τη χώρα, ενώ η εταιρεία έκλεισε την ιστοσελίδα της. Η δικηγόρος της εταιρείας, Σεβγκί Εραρστάν, είχε προηγουμένως πει ότι το ανταλλακτήριο κατέρρευσε εξαιτίας της ακραίας αστάθειας μερικών κρυπτονομισμάτων και μιας επίθεσης χάκερς, προσθέτοντας ότι η υποψία απάτης ήταν μη ρεαλιστική. Τόνισε δε ότι η εταιρεία κάλυψε τα χρήματα που έχασαν πάνω από 800 άνθρωποι.

Οι τουρκικές αρχές αργότερα απαγόρευσαν τη χρήση των κρυπτονομισμάτων για τις πληρωμές ενώ μερικές τοπικές συναλλαγές ερευνήθηκαν για απάτη. Ο μεγάλος πληθωρισμός και η πτώση της λίρας είχε προκαλέσει αύξηση στη χρήση των ψηφιακών νομισμάτων στην Τουρκία.

#ΤΟΥΡΚΟΣ #ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ #ΑΠΑΤΗ #ΣΥΛΛΗΨΗ #ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα