Το φρούτο που χαρίζει υπέροχο δέρμα και υγιή οστά

Το πεπόνι Honeydew είναι μία ποικιλία γεμάτη με οφέλη για την υγεία που ταυτόχρονα μας ενυδατώνει και μας γλυκαίνει.

Τα πεπόνια Honeydew είναι τα πιο γλυκά από όλα τα πεπόνια και είναι συνήθως στην εποχή τους από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Το γλυκό καλοκαιρινό αυτό φρούτο είναι ανοιχτοπράσινο και μαλακό στο εσωτερικό και μπορεί να έχει λευκή ή κίτρινη φλούδα στο εξωτερικό, αν και οι εκδόσεις με λευκή φλούδα είναι γενικά πιο γλυκές.

Το μελίτωμα είναι επίσης συγγενικό με τα κολοκύθια και τα αγγούρια. Το πεπόνι περιέχει άφθονο νερό καθώς και βιταμίνη C, βιταμίνες

του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και μικρότερες ποσότητες άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών. Η κατανάλωση του φρούτου μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.

1. Βοηθάει στην ενυδάτωση

Ένα φλιτζάνι πεπόνι σε κύβους παρέχει μεγάλη ποσότητα νερού. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού βοηθά να παραμείνουμε ενυδατωμένοι και να αποτρέψουμε την αφυδάτωση. Όταν αφυδατώνεσαι, το σώμα σου υπερθερμαίνεται και μπορεί να εμφανίσεις ασαφή σκέψη, αλλαγές στη διάθεση, δυσκοιλιότητα και πέτρες στα νεφρά. Η κατανάλωση νερού βοηθάει επίσης στη λίπανση και την απορρόφηση των αρθρώσεών.

2. Υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού

Εκτός από το νερό, το θρεπτικό συστατικό που ξεχωρίζει στο πεπόνι είναι η βιταμίνη C. Ένα φλιτζάνι πεπόνι σε κύβους παρέχει περίπου το ένα τρίτο της ημερήσιας απαίτησης για αυτό το θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται βιταμίνη C για να αντιδράσει σε παθογόνα, όπως βακτήρια, ιούς, μύκητες και παράσιτα.

Οι αντιοξειδωτικές ικανότητες της βιταμίνης C προστατεύουν επίσης τα κύτταρα από βλάβες που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Ο οργανισμός δεν μπορεί να αποθηκεύσει τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, επομένως απαιτείται τακτική και επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C για την υποστήριξη της υγιούς λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο The Issue.

#ΠΕΠΟΝΙΑ #ΦΡΟΥΤΑ #ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα