Τι ισχύει για τις αντιολισθητικές αλυσίδες και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Το Dnews, σε επικοινωνία, που είχε με καταστηματάρχη ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, ξεκαθαρίζει τι ισχύει σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τελευταίες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ και της Πολιτικής Προστασίας, όλα τα αυτοκίνητα, που κυκλοφορούν στο νομό Αττικής οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικά μέσα λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Τι ισχύει, όμως, με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα; Ποιος πληρώνει, τελικά το πρόστιμο;

Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, όπως και τα λοιπά, οφείλουν να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες κατά

τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Αυτή η υποχρέωση, όπως μας εξήγησε καταστηματάρχης ενοικιαζόμενων, βαρύνει τον οδηγό, που το έχει ενοικιάσει.

Εκείνος είναι, που πρέπει, σύμφωνα με το πρωτόκολλο τον εν λόγω εταιρειών, να ζητήσει τις αλυσίδες από τον κατάστημα ενοικίασης, με εκείνο να του τις χρεώνει - σε μια μεσαία τιμή της αγοράς - 3 με 5 ευρώ ανά ημέρα.

Ο ιδιοκτήτης, μας τόνισε, ότι αυτή είναι μια πολιτική που ακολουθείται γενικά, μιας και «ακόμα κι αν έχει 30 βαθμούς ο καθένας μπορεί να πάρει το αυτοκίνητο και να πάει όπου θέλει, δεν μπορούμε να ξέρουμε, αν θα βρεθεί στο χιόνι»

Ποιος πληρώνει το πρόστιμο

Το «τσουχτερό» πρόστιμο των 80 ευρώ, αποπληρώνει ο οδηγός, με το κατάστημα ενοικίασης να μην έχει καμία ευθύνη.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών μέσων στα οχήματα ισχύει κατά τη χρονική περίοδο από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο κάθε έτους.

Ακόμα και αυτό το διάστημα, όμως, τα αντιολισθητικά μέσα (συμπεριλαμβανομένων των αλυσίδων) είναι υποχρεωτικά μόνο εφόσον απαιτηθεί από τις καιρικές συνθήκες και εκδοθεί σχετική απόφαση από τις αρμόδιες αρχές.

#ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ_ΑΛΥΣΙΔΕΣ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ #ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ #ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ #ΕΝΟΚΙΑΖΟΜΕΝΟ_ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα