Θολό τοπίο με την επιταγή ακρίβειας

Ένα μέτρο που ανέμεναν χιλιάδες πολίτες να ακούσουν να βγαίνει από τα χείλη του πρωθυπουργού, η επιταγή ακρίβειας, δεν βγήκε ποτέ.

Το πρωτογενές πλεόνασμα θα στείλει ταμείο του συνταξιούχους με προσωπική διαφορά ενώ είναι άγνωστο εάν πρόκειται για ένα μέτρο μόνιμο χαρακτήρα. Αυτό που δεν ακούστηκε από τα χείλη του πρωθυπουργού, αν και πολλοί το περίμεναν, είναι η επιταγή ακρίβειας.

Ένα επίδομα, τύπου κοινωνικού μερίσματος που τα τελευταία χρόνια συνήθως δίνεται στο τέλος του χρόνου. Πολλά ρεπορτάζ των τελευταίων

ημερών ήθελαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει επιταγή ακρίβειας στο τέλος του χρόνου.

Η ομιλία του πρωθυπουργού διέψευσε τις προσδοκίες τουλάχιστον προς ώρας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί επιταγή ακρίβειας προς το τέλος του χρόνου, αφού πρώτα καθοριστεί το ύψος της ανάπτυξης για το 2023 αλλά και το πρωτογενές πλεόνασμα.

Τι ίσχυε με την επιταγή ακρίβειας τα προηγούμενα Χριστούγεννα

Πέρσι τα Χριστούγεννα η επιταγή ακρίβειας δόθηκε σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των δικαιούχων επιδόματος παιδιού και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Το ύψος του επιδόματος ήταν 250 ευρώ για 1 εκατ. συνταξιούχους, ως επίδομα προσωπικής διαφοράς, 174.000 δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, καθώς και 36.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά δικαιούχο είναι 250 ευρώ, ανεξάρτητα του αριθμού εξαρτώμενων μελών. Σε περίπτωση που και οι δυο σύζυγοι είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, τότε η ενίσχυση καταβάλλεται και στους δυο δικαιούχους. Εάν ο δικαιούχος λαμβάνει σύνταξη από τον e-ΕΦΚΑ και το ΓΛΚ, η ενίσχυση καταβάλλεται από τον ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, περίπου 225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δηλαδή των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, το Δεκέμβριο έλαβαν διπλό επίδομα.

Επίσης, 735.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού έλαβαν μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση.

#ΕΠΙΤΑΓΗ_ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ #ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ_ΜΕΡΙΣΜΑ #ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα