Θεοδωρικάκος: «Η παράνομη μετανάστευση αποτελεί μείζον θέμα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη»

Στην ανάγκη ενδυνάμωσης της περιφερειακής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, κήρυξε την έναρξη των εργασιών υπουργικής διάσκεψης για την ασφάλεια, με τη συμμετοχή δεκατριών χωρών. Ο Υπουργός επεσήμανε πως προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος, της διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, της διασποράς και του λαθρεμπορίου

όπλων, της διακίνησης ναρκωτικών, του χουλιγκανισμού, καθώς και των κυβερνοεπιθέσεων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως τα σύνορα της Ελλάδος αποτελούν ευρωπαϊκά σύνορα και επομένως, η αντιμετώπιση της εισόδου παράνομων μεταναστών αποτελεί μείζον θέμα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη. «Η συνδρομή του FRONTEX υπήρξε και εξακολουθεί να είναι καθοριστική. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι απαιτείται περαιτέρω επιχειρησιακή συνεργασία μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών των αρμόδιων αρχών, επιβολής του νόμου, αλλά και της διοργάνωσης «εκστρατειών ενημέρωσης του κοινού», ιδιαίτερα σε χώρες που θεωρούνται χώρες προέλευσης ή διέλευσης παράνομων μεταναστών», επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στις εργασίες της υπουργικής διάσκεψης της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) συμμετείχε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου ενώ μαζί με την Ελλάδα εκπροσωπούνται δεκατρείς χώρες και συγκεκριμένα: Αλβανία με τον Υπουργό Εσωτερικών Bledar Çuçi, Βοσνία & Ερζεγοβίνη με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Selmo Cikotić, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας με τον Υπουργό Εσωτερικών Oliver Spasovski, Κόσοβο με τον Υπουργό Εσωτερικών Xhelal Sveçla, Σερβία με τον Υπουργό Εσωτερικών Aleksandar Vulin, Βουλγαρία με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Stoyan Temelakiev, Ρουμανία με τον Υφυπουργό Επικρατείας Aurelian Păduraru, Σλοβενία με τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών Božo Predalič, Κροατία με τον Πρέσβη Aleksandar Sunko, Γερμανία με τον Υφυπουργό Johann Saathoff, Η.Π.Α. με τον ακόλουθο Πρεσβείας Michael Scardaville, Ιταλία με την Πρέσβη Patrizia Falcinelli καθώς και το Συμβούλιο Περιφερειακής Συνεργασίας με την Γενικό Γραμματέα Tanja Mišćević.

Keywords
Τυχαία Θέματα