Συντριπτική «νίκη» Σκλαβενίτη απέναντι στην ΑΒ Βασιλόπουλος

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνέχισε και το 2018 να δέχεται πιέσεις, με τον όμιλο Σκλαβενίτη να καταγράφει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης +19,3%.

Οι αλυσίδες Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλος, τις οποίες χωρίζει πλέον πάνω από 1 δισ. ευρώ τζίρου, ελέγχουν άνω του 50% του εγχώριου λιανεμπορίου τροφίμων. Για τη φετινή χρονιά ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης "τρέχει” με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή

της. Το μερίδιο αγοράς της στην οργανωμένη αγορά λιανεμπορίου ανέρχεται σε 30%

Η αύξηση που εμφανίζουν οι πωλήσεις του δικτύου της Σκλαβενίτης αποδεικνύει ότι έχει καταφέρει να "μαζέψει” πίσω το μεγαλύτερο μέρος του απολεσθέντος τζίρου του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος και τους καταναλωτές που "έφυγαν” όταν το δίκτυο αυτό κατέρρεε.

Στον αντίποδα κάμψη 5,42% εμφάνισαν οι πωλήσεις της AB Βασιλόπουλος για το 2018 και διαμορφώθηκαν στα 1,986 δισ. ευρώ από 2,1 δισ. ευρώ που ήταν το 2017.

Την ίδια ώρα καθοδικά κινήθηκαν και τα κέρδη της αλυσίδας τόσο σε επίπεδο προ φόρων όσο και μετά φόρων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσιευμένο ισολογισμό τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν στα 54 εκατ. ευρώ από 88,5 εκατ. ευρώ ενώ και τα κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν στα 34,6 εκατ. ευρώ έναντι 57,5 εκατ. ευρώ το 2017.

Σε ότι αφορά τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων αυτά μειώθηκαν στα 130,17 εκατ. ευρώ από 152,98 εκατ. ευρώ το 2017.

Στην ανακοίνωση της Ahold Delhaize αναφέρεται: "Η απόδοση των πωλήσεών μας στην Ελλάδα βελτιώθηκε σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα, αλλά παραμένει αρνητική." Σε άλλο σημείο σημειώνεται ότι το περιθώριο κέρδους στην Ελλάδα παραμένει χαμηλό ενώ κάνει λόγο και για υψηλό κόστος εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα