Συνάντηση Τσίπρα με Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι για τη βράβευσή του, είχε συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρώην Πρόεδρος συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και την ευρωπαϊκή Αριστερά. Στη συνάντηση παρόντες ήταν

και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, καθώς και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πρόγευμα εργασίας με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Παρίσι από αύριο. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μακρόν, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).

Keywords
Τυχαία Θέματα