Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε τουλάχιστον δύο ανθρώπους

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν ακόμα. Μέχρι αυτή την ώρα κυκλοφορεί ελεύθερος

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες, έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στην «Πλας Σενκτελέτ».

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ο ένοπλος φώναζε «Αλλαχου Ακμπαρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος») ενώ πυροβολούσε με καλάσνικοφ.

Τα δύο

θύματα είναι πιθανόν να είναι Σουηδοί, καθώς φορούσαν ποδοσφαιρικές φανέλες της Σουηδίας ενόψει του αγώνα της χώρας για τα προκριματικά του Euro με το Βέλγιο. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ilse Vande Keere δήλωσε πως αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.

Οι πυροβολισμοί έρχονται σε μια περίοδο αυξημένης επαγρύπνησης στην Ευρώπη που συνδέεται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς που έχει αυξήσει τις εθνοτικές και θρησκευτικές εντάσεις.

Fusillade ce lundi soir dans le centre de Bruxelles : il ouvre le feu avec une kalachnikov en criant “Allah Akbar”. Il y aurait deux morts et plusieurs blessés pic.twitter.com/Z2wEwXVU3Q

— Fdesouche.com est une revue de presse (@F_Desouche) October 16, 2023

⚠️ URGENT ATTENTAT ⚠️

À Bruxelles, un individu est descendu calmement d’un scooter et a ouvert le feu à la Kalashnikov sur des passants aux cris d’Allah Akbar.

Au moins deux morts.#Bruxelles #Sainctelette #IsraelGazaWar #PalestineGenocidehttps://t.co/5Yvm4IbIRu pic.twitter.com/2qTUGSJt1a

— Jean MESSIHA (@JeanMessiha) October 16, 2023

Σύμφωνα με τα πρώτα γνωστά στοιχεία, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ίπρ.

Η εφημερίδα Soir αναφέρει ότι σε φωτογραφίες που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής, φαίνεται ένας άνδρας με φωσφοριζέ πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, καθώς και ένα όπλο στο χέρι, να επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και να τρέπεται σε φυγή.

Φέρεται ότι προηγουμένως πυροβόλησε κάποιον στην είσοδο προτού πυροβολήσει δύο επιβαίνοντες σε ταξί.

#ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ #ΒΕΛΓΙΟ #ΑΛΛΑΧ #ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συναγερμός, Βρυξέλλες, Ένοπλος,synagermos, vryxelles, enoplos