Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Μεγάλη φωτιά στον Έβρο, εκκενώνονται τα παιδικά χωριά SOS (βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αρίστηνο Έβρου, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Εκκενώνονται προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στη περιοχή του Αριστείνου.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Αρίστηνο Έβρου. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 31 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση και καλλιέργειες.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1547521523220611078?s=20&t=mftA0qiSgnTOQwsW_H1DOA}

Εκκενώνονται τα παιδικά χωριά SOS

Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν διευκρυνιστεί ακόμα ενώ ήδη επιχειρούν στο σημείο της πυρκαγιάς, επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης.

Στην περιοχή, σύμφωνα με το τοπικό μέσο e-evros.gr, πνέουν ισχυροί άνεμοι κάτι το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστών.

Eπιπλέον, εκκενώνονται προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στη περιοχή του Αριστείνου.

Λεωφορεία έχουν καταφτάσει ήδη στο σημείο και ανεβάζουν τα παιδιά και το προσωπικό για τους απομακρύνουν από το σημείο.

Πριν από λίγο εκκενώθηκε και το ξενοδοχείο σκύλων που βρισκόταν λίγο πιο δίπλα. Ενώ συνεχίζονται δυναμικά οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα. Σχετικό βίντεο του e-evros.gr, από την εκκένωση των Παιδικών Χωριών SOS μπορείτε να δείτε παρακάτω.

{https://youtu.be/zs6zU6OvQHA}

{https://youtu.be/v1g0tmA1ays}

Σύμφωνα με το evros-news.gr, είναι τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, με δυνάμεις από όλες τις Υπηρεσίες του Έβρου αλλά και της γειτονικής Ροδόπης.

Δόθηκε επίσης εντολή να σηκωθούν αμέσως τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης που βρίσκονται στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και το ένα ελικόπτερο.

#ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΕΒΡΟΣ #ΕΚΚΕΝΩΣΗ #ΠΑΙΔΙΚΑ_ΧΩΡΙΑ_SOS #ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα