Σύγκρουση φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου

Σύγκρουση πλοίων σημειώθηκε στα ανοιχτά της Χίου - Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα

Δύο φορτηγά πλοία σημαίας Βανουάτου και Σιγκαπούρης συγκρούστηκαν σε θαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται 9 ναυτικά μίλια βόρεια – βορειοδυτικά της Χίου.

Στην περιοχή σπεύδουν έξι περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα» της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και παραπλέοντα πλοία. Ο καιρός στην περιοχή είναι άιθριος.

Έως αυτή τη στιγμή

δεν έχει τεθεί κάποιο αίτημα εγκατάλειψης από τα πληρώματα των δύο πλοίων ενώ στο σημείο σπεύδει μεγάλη επιχειρησιακή δύναμη του Λιμενικού Σώματος.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, και τα δύο πλοία είναι χωρίς φορτίο και δεν διαφαίνεται κίνδυνος βύθισής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στο ένα πλοίο επιβαίνουν Τούρκοι ναυτικοί, οι οποίοι αρνούνται τη βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές. Ως γνωστόν, η Άγκυρα κατά καιρούς βρίσκει αφορμές για να αμφισβητεί τη δικαιοδοσία της Ελλάδας σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. Μάλιστα, στην θλάσσια περιοχή έχει σπεύσει και τουρκικό πλοίο που -προφανώς- έχει στόχο να επέμβει στην επιχείρηση διάσωσης.

Το ένα φορτηγό πλοίο φέρεται να αναχώρησε από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και είχε προορισμό την Ουκρανία. Ονομάζεται ΑΝΤ και σε αυτό επιβαίνουν 13 άτομα. Το άλλο (με σημαία Σιγκαπούρης) ονομάζεται Potentia και έχει 19 πλήρωμα. Λέγεται ότι απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης με προορισμό τη Γαλλία.

#ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ_ΠΛΟΙΩΝ #ΧΙΟΣ #ΛΙΜΕΝΙΚΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα