Στο «κάδρο» της δικαιοσύνης 25 μη πολιτικά πρόσωπα για τη σύμβαση 717 του ΟΣΕ

Καλούνται ως ύποπτοι όλοι οι διαχειριστές της πολύπαθης σύμβασης 717. Θα δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της ευρωαπάτης. Ανάμεσα στους 25 ελεγχόμενους και τα μέλη της Διαχειριστικής Αρχής του αρμόδιου Υπουργείου.

Ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων καλούνται από το ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, 25 πρόσωπα που φέρονται να σχετίζονται με την πολύπαθη σύμβαση 717, που αφορούσε στο έργο σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στον Ελληνικό σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μη πολιτικά πρόσωπα, που εργάστηκαν για την επίμαχη σύμβαση

και φέρεται να έχουν ευθύνες για τη μη υλοποίηση του έργου. Ανάμεσα στα 25 πρόσωπα από το χώρο των σιδηροδρόμων, είναι και τα μέλη της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Μεταφορών.

Οι 25 ελεγχόμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της ευρώ απάτης,καθώς φέρονται ότι με πράξεις και παραλείψεις τους έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο και το ταμείο της ευρωπαϊκής ένωσης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά τη διαβίβαση της ογκωδέστατης δικογραφίας στη Βουλή για αναζήτηση τυχον ποινικών ευθυνών των πρώην Υπουργών Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Σπιρτζη, που κλήθηκαν να διαχειριστούν και να παραδώσουν τη σύμβαση ψηφιοποίησης του σιδηροδρομικού έργου.

Η εισαγγελική έρευνα για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση του έργου της σύμβασης 717 είχε μπει στο αρχείο και «ξεπάγωσε», ένα χρόνο πριν το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών με τους 57 νεκρούς. Ερευνάται ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο από την Ευρωπαϊκη Εισαγγελία, λόγω των κοινοτικών κονδυλίων που δαπανήθηκαν για το έργο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να υπάρξει ολοκλήρωςη αυτού.

Το τραγικό δυστύχημα, έφερε στην επιφάνεια τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο έργο ψηφιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου, που θα έπρεπε να έχει παραδοθεί προς χρήση, ήδη από το 2017.

#ΟΣΕ #ΣΥΜΒΑΣΗ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΤΕΜΠΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα