Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση του Ανδρέα Πάτση: Κινδυνεύει να χάσει το βουλευτικό αξίωμα, το πόρισμα της Επιτροπής

Την παραπομπή της υπόθεσης του Ανδρέα Πάτση στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος αποφάσισε την Πέμπτη η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Την παραπομπή του Ανδρέα Πάτση στους αρμόδιους εισαγγελείς και τον έλεγχο του για παραβάσεις που οδηγούν σε έκπτωση από το βουλευτικό του αξίωμα, αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής

σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Υπενθυμίζεται πως όπως έγινε γνωστό, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ διατηρεί offshore εταιρείες, ενώ κατηγορείται πως λάβανε και απευθείες αναθέσεις - στοιχεία που αποκαλύφθησαν έπειτα από την πρώτη αποκάλυψη Πολάκη για εξαγορά εκ μέρους του κόκκινων δανείων ύψους 62 εκατ. ευρώ.

Εντός των επόμενων ωρών, πλέον, ο φάκελος του αναμένεται να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για τον περαιτέρω έλεγχο.

Άρση τραπεζικού απορρήτου για συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο

Σημειώνεται πως αποφασίστηκε επιπρόσθετα η άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ανδρέα Πάτση να έχει συνάψει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος για τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα των βουλευτών.

Τέλος, αποφασίστηκε η αποστολή στο γενικό επίτροπο της επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου των στοιχείων του ελέγχου, για καταλογισμό και επιστροφή εσόδων στο Δημόσιο εφόσον μετά την άρση διαπιστωθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός του ελεγχόμενου.

#ΑΝΔΡΕΑΣ_ΠΑΤΣΗΣ #ΠΟΘΕΝ_ΕΣΧΕΣ #OFFSHORE #ΕΠΙΤΡΟΠΗ #ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ #ΑΡΣΗ_ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ #ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα