Σοκ και δέος στις ΗΠΑ: Απόκοσμες εικόνες με το χιόνι να σκεπάζει ολόκληρες πολιτείες - Τουλάχιστον 60 νεκροί

Σφοδρό χτύπημα του χιονιά στις ΗΠΑ. Νεκροί δεκάδες άνθρωποι, λεηλασίες σε κλειστά καταστήματα με έλκηθρα.

Το περισσότερο χιόνι που έχει πέσει ποτέ στην ιστορία στις ΗΠΑ έπεσε σε 24 ώρες σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, αποτυπώνοντας το «χτύπημα» του φονικού χιονιά στις ΗΠΑ που έχει κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε

60 ανθρώπους.

Στο Μπάφαλο πολίτες πεθαίνουν μέσα στο κρύο ενώ ήδη έχει αρχίσει το πλιάτσικο σε μαγαζιά αλλά και σε σπίτια.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να προσέχουν ιδιαίτερα, να αποφεύγουν κάθε μη απολύτως αναγκαία μετακίνηση, ώστε να προστατέψουν τις ζωές τους. Τους περισσότερους θανάτους λόγω της κακοκαιρίας καταγράφει η Πολιτεία της Νέας Υόρκης (27), ενώ 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μπάφαλο.

Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιες αρχές, ο αριθμό των θανάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς η κακοκαιρία και η χιονόπτωση θα συνεχιστούν. Τα προβλήματα είναι τεράστια, καθώς χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα και χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί από την Παρασκευή μέχρι σήμερα. Ο παγετός έχει πλήξει και περιοχές με ηπιότερο κλίμα, στον αμερικανικό Νότο, προκαλώντας προβλήματα στην υδροδότηση.

Στην κομητεία Ίρι, στη Νέα Υόρκη, τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται άνθρωποι που εντοπίστηκαν παγωμένοι σε χιονισμένες πλαγιές, στα αυτοκίνητά τους ή είχαν πεθάνει από καρδιακό επεισόδιο, την ώρα που προσπαθούσαν να καθαρίσουν το χιόνι έξω από το σπίτι τους.

Επισήμανε δε ότι έχουν καταγραφεί κι άλλοι θάνατοι, ωστόσο οι ιατροδικαστές εξετάζουν αν αυτοί πρέπει να αποδοθούν στην κακοκαιρία με άμεσο τρόπο.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα σπίτια τους στα προάστια Cheektowaga της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, όταν τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης δεν μπόρεσαν να τους προσεγγίσουν εγκαίρως για να αντιμετωπίσουν τις ιατρικές τους καταστάσεις. Στη κομητεία Ίρι κάποιοι «βρέθηκαν νεκροί μέσα σε αυτοκίνητα, άλλοι στον δρόμο, καλυμμένοι από χιόνι», σύμφωνα με αξιωματούχο, που τόνισε πώς «υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κολλήσει σε αυτοκίνητα για περισσότερες από δύο ημέρες».

Θάνατοι που σχετίζονται με την κακοκαιρία αναφέρθηκαν σε όλη τη χώρα.

Μεταξύ αυτών, έξι αυτοκινητιστές που σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα στο Μιζούρι, το Κάνσας και το Κεντάκι, και μια γυναίκα που έπεσε στα παγωμένα νερά του ποταμού Ουισκόνσιν, όταν έσπασε ο πάγος.

Οι αρχές προειδοποιούν ότι η κακοκαιρία που προκάλεσε ο κυκλώνας-βόμβα αναμένεται να στοιχίσει περισσότερες ζωές, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν παγιδευτεί μέσα στα σπίτια τους, ενώ η ηλεκτροδότηση θα είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί άμεσα για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η καταιγίδα έκοψε το ρεύμα σε κοινότητες από το Μέιν έως το Σιάτλ.

Ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου στο μέσο του Ατλαντικού είχε ζητήσει από τους 65 εκατομμύρια καταναλωτές του να εξοικονομήσουν ενέργεια εν μέσω του παγετού.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, ο παγωμένος αρκτικός αέρας «που καλύπτει μεγάλο μέρος του ανατολικού μισού των ΗΠΑ» θα απομακρυνθεί αργά.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι είναι δυνατό να πέσει επιπλέον χιόνι ύψους 30 έως 60 εκατοστών σε ορισμένες περιοχές,ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί με ριπές που θα φτάνουν ακόμη και τα 64 χλμ/ώρα.

#ΗΠΑ #ΧΙΟΝΙΑ #ΝΕΚΡΟΙ #ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ #ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοκ, ΗΠΑ, Απόκοσμες, - Τουλάχιστον 60,sok, ipa, apokosmes, - toulachiston 60