Σκληραίνει τη στάση του το ΠΑΣΟΚ, «βλέπουν» ευκαιρία για «κύρια δύναμη αντιπολίτευσης»

Σε όξυνση των αντιπολιτευτικών του τόνων προχωρά το ΠΑΣΟΚ, με τους στενούς συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη να προαναγγέλλουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα ασκήσει έντονη κριτική για τις πυρκαγιές στην κυβέρνηση κατά τη σημερινή συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη, η συγκυρία θεωρείται ιδανική για την ανάδειξη του κόμματος σε «κύρια δύναμη αντιπολίτευσης», καθώς είναι ξεκάθαρη η

κυβερνητική αποτυχία σε Έβρο, Πάρνηθα, Βοιωτία, Ρόδο κτλ και την ίδια στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνεται η εσωκομματική ενδοσκόπηση.

Βαριές πολιτικές ευθύνες

Σε αυτή την κατεύθυνση ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να χρησιμοποιήσει αρκετά σκληρή φρασεολογία για την κυβέρνηση προκειμένου να περιγράψει την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα στο θέμα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Θα καταλογίσει, λοιπόν, στον Κυριάκο Μητσοτάκη σοβαρές πολιτικές ευθύνες, καθώς βρίσκεται στην εξουσία για περισσότερο από 4 χρόνια, αλλά και έχει προηγηθεί το 2021 μία από τις χειρότερες χρονιές σε καμένες εκτάσεις. Επιπλέον, φέρεται να προσανατολίζεται στο να θέσει ζήτημα για τη συνωμοσιολογική ρητορική ορισμένων υπουργών, όπως ο Βασίλης Κικίλιας, περί εμπρηστών, αλλά και τις αντιεπιστημονικές επιθέσεις γαλάζιων στελεχών σε επιστημονικούς φορείς, όπως η διοίκηση του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι φορείς ζητούν συντονισμό

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη με εκπροσώπους των φορέων που σχετίζονται με δασοπροστασία, δασοπυρόσβεση και πολιτική προστασία, καταγράφηκαν οι παρατηρήσεις τους για το μεγάλο έλλειμα συντονισμού μεταξύ τους. Τοπική αυτοδιοίκηση, πυροσβεστική, δασικές υπηρεσίες, εθελοντές υπογράμμιζαν την έλλειψη συντονισμού, καθώς και την ανεπαρκή έμφαση στην πρόληψη και στη διαχείριση των δασών τον χειμώνα.

Θέμα Κασιδιάρη

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ασκήσει πίεση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα του αποκλεισμού Κασιδιάρη από τις δημοτικές εκλογές της Αθήνας.

#ΠΑΣΟΚ #ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ #ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα