Σκάνδαλο μεγατόνων στο NBA: Στη λίστα παίκτες που έπαιξαν και στην Ελλάδα

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως 18 γνωστοί παίκτες του NBA εμπλέκονται σε υπόθεση εξαπάτησης του Σχεδίου Παροχής Υγείας και Πρόνοιας της κορυφαίας λιγκας

Υπό κράτηση βρίσκονται ήδη 16 από τους 18 κορυφαίους μπασκετμπολίστες που κατηγορούνται από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ ότι έδιναν πλαστές αποδείξεις για ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις που ποτέ δεν διενήργησαν, με

σκοπό να εισπράττουν τις αποζημίωσεις που προβλέπει το «Σχέδιο Παροχής Υγείας και Πρόνοιας» της ομοσπονδίας.

Η απάτη διήρκησε τουλάχιστον από το 2018 έως και το 2020, με το συνολικό κόστος για τη λίγκα να αγγίζει τα 3,9 εκατομμύρια δολάρια!

Η αποκάλυψη έγινε από το NBC, ενώ μεταξύ των αθλητών που κατηγορούνται είναι και τέσσερις παίκτες που έπαιξαν μπάσκετ στη χώρα μας.

Πρόκειται για τους:

Μιλτ Παλάσιο (Καβάλα), Ρούμπεν Πάτερσον (ΑΕΚ), Τζαμάριο Μουν (Ολυμπιακός) και Σι Τζέι Ουότσον (ΠΑΟΚ).

Σημειώνεται πως στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκεται ο πρωταθλητής του ΝΒΑ το 2008 με τους Μπόστον Σέλτικς, Γκλεν Ντέιβις, αλλά κι οι Σεμπάστιαν Τέλφερ, Αντουάν Ράιτ, Ντάριους Μάιλς, Έντι Ρόμπινσον, Γκρέγκορι Σμιθ, Τέρενς Ουίλιαμς, Άλαν Άντερσον, Τόνι Άλεν, Σάνον Μπράουν, Ουίλ Μπάινουμ, Μέλβιν Έλι, Κρις Ντάγκλας-Ρόμπερτς και Τόνι Ρότεν.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, «εγκέφαλος» θεωρείται ο Τέρενς Ουίλιαμς, καθώς ήταν αυτός που φέρεται πως έπεισε πρώην συναθλητές του να ακολουθήσουν το σχέδιό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα