Νέες φωτιές σε Αιτωλοακαρνανία Χαλκιδική και Βοιωτία - Μεγάλη καταστροφή στη Μαγνησία

Νέες φωτιές σε Αιτωλοακαρνανία και Χαλκιδική και Τανάγρα. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα έξω από τη Νικήτη στη Χαλκιδική.

Φωτιά στην Τανάγρα Βοιωτίας

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Τανάγρα Βοιωτίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Εχουν κινητοποιηθεί 44 πυροσβέστες, 13 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ένα ελικόπτερο.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1684532005235572738?s=20}

Φωτιά τώρα στην Αιτωλοακαρνανία

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση στη Μαχαιρά Αιτωλοακαρνανίας,

με την Πυροσβεστική να έχει κινητοποιήσει ισχυρές δυνάμεις.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη 34 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 3 αεροσκάφη.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Χαλκιδική - Νέα εστία πριν από λίγο

Νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής και συγκεκριμένα σε έκταση με ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα αεροσκάφος.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1684523581319925760?s=20}

Υπό έλεγχο τέθηκε σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά, που ξέσπασε νωρίτερα έξω από τη Νικήτη στη Χαλκιδική.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι μεταξύ Μεταμόρφωσης και Νικήτης, εγγύτερα προς τον δεύτερο οικισμό, στη Σιθωνία της Χαλκιδικής.

Στο σημείο επιχείρησαν 37 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μεταξύ των οποίων δύο πυροσβεστικά από τη Βουλγαρία, με 10 άτομα. Επίσης, επιχείρησε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Η έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής καθώς και κατοίκων της περιοχής φαίνεται πως ήταν καθοριστική και η φωτιά δεν πρόλαβε να πάρει μεγαλύτερη έκταση, παρά τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Πριν από λίγη ώρα επανήλθε και το ρεύμα στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, ενώ εντός ολίγου αναμένεται να ανοίξει και ο δρόμος που είχε κλείσει νωρίτερα μεταξύ Μεταμόρφωσης και Νικήτης.

Εικόνες αποκάλυψης στη Μαγνησία

Εικόνες αποκάλυψης ζουν από χθες κάτοικοι- «Θα καεί όλο το Σέσκλο και ελικόπτερο δεν έχουμε δει»

Στις φλόγες παραδόθηκε χθες το Σέσκλο με κατοίκους της περιοχής να ζουν στην κυριολεξία εικόνες αποκάλυψης. Από τη φωτιά που κύκλωσε το χωριό κάηκαν σπίτια, μαντριά, βιοτεχνίες και αποθήκες, ενώ το βράδυ, οπότε και άλλαξε η κατεύθυνση των ισχυρών ανέμων, το χωριό απειλήθηκε και από τη δυτική πλευρά. Με επείγουσα ειδοποίηση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας οι κάτοικοι κλήθηκαν να εκκενώσουν το χωριό, αρκετοί ήταν όμως εκείνοι που παρέμεναν έως το βράδυ συγκεντρωμένοι στην πλατεία.

Ο πύρινος εφιάλτης για το Σέσκλο ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:30 χθες το μεσημέρι και ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Παρά τις ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και την κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμο Βόλου, η φωτιά μπήκε στο χωριό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Βασίλη Τσιαμήτα από την πυρκαγιά υπέστησαν ζημιές τρία σπίτια, τουλάχιστον τέσσερα μαντριά, αλλά και αποθήκες και βιοτεχνίες.

«Βλέπουμε παντού φλόγες. Το χωριό έχει παραδοθεί στις φλόγες» η δραματική περιγραφή του κ. Τσιαμήτα που δεν έφυγε ούτε στιγμή από το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Με επείγουσα ειδοποίηση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας οι κάτοικοι κλήθηκαν να εκκενώσουν το χωριό.

Ακολούθησαν δραματικές σκηνές. Κάτοικοι κλείδωναν τα σπίτια τους και με βαριά καρδιά τα εγκατέλειπαν άρον- άρον. Πολλοί αρνούνταν να απομακρυνθούν και αναγκάζονταν να επιβιβαστούν σε οχήματα και να φύγουν προς ασφαλή σημεία που τους υποδεικνύονταν με παρέμβαση της αστυνομίας αλλά και στελεχών του Δήμου Βόλου.

Επί τόπου βρέθηκε και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, για να συντονίσει τις επιχειρήσεις από πλευράς της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. «Φύγετε αγάπη μου, φύγετε. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο» η αγωνιώδης έκκληση του δημάρχου Βόλου σε κατοίκους που αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και φοβόντουσαν για τους κόπους μιας ζωής

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε 7 περιοχές σήμερα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας, ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (περιοχές ΠΕ Δυτικής Αττικής)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας - πλην νήσου Σκύρου)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Μεσσηνίας)
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (περιοχές ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
Περιφέρεια Θεσσαλίας (περιοχές ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων)
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής, Άγιον Όρος)
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1684160575545151488?s=20}

#ΦΩΤΙΑ #ΜΑΓΝΗΣΙΑ #ΦΛΟΓΕΣ #ΡΟΔΟΣ #ΚΑΡΥΣΤΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα