Ρωσία: Η σύλληψη και η καταδίκη του 77χρονου ακτιβιστή Λεβ Πανομαριόφ προκαλεί την αντίδραση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Κοινωνίας των πολιτών, που τελεί υπό τη αιγίδα του Ρώσου προέδρου, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την απόφαση δικαστηρίου της Μόσχας να επιβάλλει ποινή κράτησης 25 ημερών στον γνωστό ακτιβιστή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Λεβ Πανομαριόφ και ευελπιστεί ότι η απόφαση αυτή θα ακυρωθεί από ανώτερη δικαστική αρχή.

Σχετικές δηλώσεις για την σύλληψη του Πανομαριόφ έκανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχαήλ

Φεντότοφ. Ο δηλώσεις του έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Εξ ονόματος του συμβουλίου εκφράζω την δυσαρέσκεια μου για την απόφαση του δικαστηρίου να επιβάλλει στον 77χρονο ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Λεβ Πανομαριόφ την ποινή της κράτησης των 25 ημερών. Στο συμβούλιο ελπίζουμε ότι το δικαστήριο της Μόσχας θα αναθεωρήσει αυτή την ακατανόητη απόφαση» δήλωσε ο Φεντότοφ, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται, ότι ο νόμος είναι αυτός που εμπεριέχει ένα ευρύ φάσμα τιμωριών, ώστε να εξατομικεύεται, λαμβάνοντας υπ όψιν την προσωπικότητα του ατόμου, την ηλικία του , την κατάσταση της υγείας του και αν κινδυνεύει η κοινωνία από τα δρώμενα».

«Πιστεύω ότι στη δεδομένη περίπτωση το δικαστήριο θα μπορούσε να περιορισθεί στην επιβολή προστίμου. Ελπίζω ότι αστικό δικαστήριο θα διορθώσει την απόφαση του δικαστηρίου Τβερσκόι άμεσα» υπογραμμίζει ο Φεντότοφ.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα