Πρώτη η Ελλάδα στην προτίμηση των Αμερικανών τουριστών

Το Forbes κατατάσσει πρώτη την Ελλάδα ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς για τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα Hopper, την οποία επικαλείται το Forbes, οι κρατήσεις για την Ευρώπη είναι αυξημένες κατά 38% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο και οι ταξιδιώτες ψάχνουν για μέρη στα οποία μπορούν να πάνε με τις ελάχιστες δυνατές προϋποθέσεις. Όσες δηλαδή διατηρούν τα λιγότερo αυστηρά υγειονομικά

πρωτόκολλα.

Αν και πολλοί είναι οι Αμερικάνοι που κλείνουν για δημοφιλείς προορισμούς όπως Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη και Ρώμη είναι ξεκάθαρο ότι το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα από τις 15 Μαΐου έχει δώσει προβάδισμα στη χώρα.

Η Ελλάδα κατακτά για τον Μάιο την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αμερικανών στην Ευρώπη. Οι κρατήσεις των Αμερικανών στην Ελλάδα είμαι μάλιστα ανεβασμένες ακόμα και σε σχέση με το 2019, έτος που δεν είχαμε ακόμα γνωρίσει τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τους ειδικούς της ιστοσελίδας Hopper αυτό οφείλεται και στη μείωση του κόστους του αεροπορικού εισιτηρίου από ΗΠΑ για Ελλάδα που είναι μειωμένο μέχρι και 20%.

Το ότι η Ελλάδα επέτρεψε την είσοδο εμβολιασμένων ταξιδιωτών πιο νωρίς από την υπόλοιπη ήπειρο, ξεκάθαρα «κέρδισε» το ενδιαφέρον των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, αναφέρει το Forbes. Δεν υπήρχαν ποτέ ξανά στο παρελθόν τόσες πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, με νέες πτήσεις για τη χώρα από Ατλάντα, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια αλλά και Ουάσινγκτον.

Η Ελλάδα σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δημοφιλούς περιοδικού, δεν είναι μόνο φθηνότερη αλλά και πιο βολική από τα προηγούμενα χρόνια. «Μόλις φτάσουν στην Αθήνα, οι ταξιδιώτες μπορούν εύκολα να βρεθούν στα υπέροχα ελληνικά νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη ή η Κέρκυρα».

ΗΠΑΕΛΛΑΔΑFORBES
Keywords
Τυχαία Θέματα