Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Πότε η θερμοκρασία θα χτυπήσει «κόκκινο»

Άνοδο της θερμοκρασίας της επόμενες μέρες προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αφού πρώτα υπάρξει μία μικρή αστάθεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξαιτίας μια ψυχρής αέριας μάζας που θα κατέβει προς τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη ενώ η μέρα θα ξεκινήσει καλά με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, προς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα δούμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, ακόμα και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου ενώ αστάθεια δεν αποκλείεται να δούμε και στα νησιά του.

Στα πελάγη θα πνέουν βοριάδες και δεν αποκλείεται στο Αιγαίο

να φτάσουν ακόμα και τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει για ακόμα μία μέρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να αγγίζει το μεσημέρι τους 35 βαθμούς Κελσίου αλλά ενισχυμένο θα είναι και το μελτέμι.

Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός αναμένεται πιο άστατος και όσο προχωρούμε προς το μεσημέρι, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη θα αναπτυχθούν νέφη αστάθειας τα οποία θα φέρουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες με έμφαση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια του νομού Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία έως και 33 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Έρχονται 38αρια

Την Πέμπτη ο άστατος καιρός περιορίζεται και η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμα και στους 36 με 38 βαθμούς και σε συνδυασμό με το μελτέμι αυξάνει ο κίνδυνος πυρκαγιάς, με τον μετεωρολόγο να συνιστά προσοχή. Οι ίδιες ζεστές θερμοκρασίες θα ισχύσουν και την Παρασκευή. Με αυτόν τον καιρό θα φτάσουμε και στο Σαββατοκύριακο, σημειώνει ο μετεωρολόγος του OPEN.

#ΚΛΕΑΡΧΟΣ_ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ #ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ #ΚΑΙΡΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Προειδοποίηση Μαρουσάκη, Πότε,proeidopoiisi marousaki, pote