Πως βλέπουν στη ΝΔ τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην φράση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα κλείνει ένας κύκλος», αποτυπώνεται η οπτική του κυβερνώντος κόμματος για τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση και την αντανάκλασή τους στο πολιτικό σκηνικό.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Πειραιώς θεωρούν την εξέλιξη αυτή αποτέλεσμα της νέας συντριπτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

και ενδεικτική επ' αυτού είναι η άποψη που εξέφρασε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες περί αναμενόμενης απόφασης μετά από τρεις συντριπτικές ήττες που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά, σε εθνικές εκλογές.

Εκτιμούν ωστόσο ότι πρόκειται για ήττα που έχει επέλθει πρωτίστως στη συνείδηση της κοινωνίας και των πολιτών, οι οποίοι απέρριψαν την τοξικότητα και τον διχαστικό λόγο που σύμφωνα με την Πειραιώς, αποτέλεσαν χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα.

Την προσέγγιση της Πειραιώς έδωσε με απόλυτη σαφήνεια ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα που τα τελευταία χρόνια, και στην κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση, ταυτίστηκε με την τοξικότητα, με τον διχαστικό λόγο αλλά και με την εκκωφαντική αναποτελεσματικότητα όταν τελικά κλήθηκε να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου.»

Όπως είπε, "τα κόμματα, πρέπει να ενώνουν τους πολίτες και πρώτα και πάνω από όλα, να προτείνουν ρεαλιστικές, κοστολογημένες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών και σε αυτόν τον δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πορεύτηκε ποτέ".

«Ελπίζω να τον βρει. Του το εύχομαι ειλικρινά», κατέληξε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Ευχόμαστε ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο μίλησε ο κ. Τσίπρας να μην μοιάζει με τον παλιό, σημειώνουν από την πλευρά τους γαλάζια στελέχη.

Στο κυβερνών κόμμα αναρωτιούνται πάντως μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, και τι σημαίνει παραίτηση χωρίς αυτοκριτική; Και τούτο διότι θεωρούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε απολογισμό δηλώνοντας περήφανος για το έργο του, ενώ- κατά την εκτίμηση της ΝΔ- οι πολίτες τον καταδίκασαν γι' αυτά ακριβώς που δηλώνει περήφανος.

Όπως λένε στη ΝΔ, μία πολιτική που έχει καταδικαστεί επανειλημμένα δεν δικαιώνεται χωρίς παραδοχή λαθών, αυτοκριτική και αλλαγή στάσης και αυτό, υποστηρίζουν, δεν έγινε ούτε μετά την ήττα του 2019, ούτε μετά την ήττα του Μαϊου, ούτε όμως και από τον κ. Τσίπρα με την ανακοίνωση της παραίτησής του, καθώς μίλησε γενικά για λάθη, δίχως να αναφερθεί σε κανένα.

Γαλάζια στελέχη σχολίαζαν μάλιστα αιχμηρά πως είναι η πρώτη φορά που ένας πολιτικός ηγέτης παραιτείται υμνώντας το έργο του, το οποίο καταδικάστηκε από τους πολίτες.

Η περίοδος εσωστρέφειας στην οποία εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητώντας τη νέα ηγεσία του, είναι βέβαιο ότι ενισχύει ακόμη περισσότερο την αίσθηση πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ που ούτως ή άλλως έχει δημιουργηθεί μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, δεν λείπουν όμως και εκείνοι που τονίζουν ότι στον απόηχο αυτών των εξελίξεων καθίσταται ακόμη πιο επίκαιρες και οι προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού ενάντια σε φαινόμενα έπαρσης και αλαζονείας, τις οποίες απηύθυνε και στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα