Πολιτικός «καύσωνας» για τις υποκλοπές: Τη Δευτέρα η δήλωση Μητσοτάκη, σε θέση «μάχης» η αντιπολίτευση

Κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά άπό τη Δευτέρα, 8 Αυγούστου, με τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από την υπόθεση υποκλοπής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, να επιβάλλουν συνθήκες «καύσωνα» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την υπόθεση και την στάση που θα κρατήσει ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, αναμένονται οι πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει για να διορθωθεί και να μην επαναληφθεί κάποιο ανάλογο «λάθος», με

δεδομένο ότι «δεν γνώριζε την υποκλοπή και δεν θα επέτρεπε ποτέ την παρακολούθηση τηλεφώνου πολιτικού προσώπου».

Παράλληλα, ήδη από την κυβέρνηση έχει ειπωθεί (μέσω του Γιάννη Οικονόμου) το «ναι» σε Εξεταστική, πρόταση που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένεται να υπάρξει σύγκληση εκ νέου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας – για να δοθούν απαντήσεις στο πώς και το γιατί της υποκλοπής.

Δεν αποκλείεται να επεκταθεί το χρονικό διάστημα που θα προτείνει ο πρωθυπουργός για τη σύσταση Εξεταστικής, με τον κ. Οικονόμου να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά».

Επιπλέον, ο νεός Διοικητής της ΕΥΠ, κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης, θα κληθεί να δώσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη όσες εξηγήσεις του ζητηθούν.

Παράλληλα, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στα όσα πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλοι «συμφωνούν» στην ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής, και το χρονικό διάστημα που θα εξεταστεί ίσως προκαλέσει επιπλέον τριβές, όμως δεν θα αρκεί αυτό.

Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά παραίτηση της κυβέρνησης και «δεσμεύεται» για προανακριτική επιτροπή στην επόμενη Βουλή, εάν το επιτρέπει η πλειοψηφία που θα προκύψει από τις εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, επιμένει πως το σημαντικό ερώτημα είναι πόσα γνώριζε ο πρωθυπουργός και από πότε, ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί «όπως ορίζει ο Νόμος και το Σύνταγμα».

Με το αίτημα συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής συντάχθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που ανέφερε ότι «το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν παραγράφεται ούτε ακυρώνεται με κάποιες συγγνώμες και μερικές κυβερνητικές παραιτήσεις».

Όπως και να χει, το πολιτικό «θερμόμετρο» της χώρας αναμένεται να ανέβει... κατακόρυφα από αύριο Δευτέρα 8 Αυγούστου.

#ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ #ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα